Nickerie.Net, donderdag 24 februari 2011


Onderhandse gunning 2,8 miljoen SRD voor Revoplein

De oppositie in de Nationale Assemblee wil van de regering weten wat de reden is geweest om de rehabilitatiewerkzaamheden op het Plein van de Revolutie onderhands te gunnen. Het werk is niet openbaar uitbesteed, maar onderhands gegund voor een bedrag van 2,8 miljoen SRD. Asiskumar Gajadien (NF/VHP) zei dinsdag in het parlement dat deskundigen hebben uitgerekend dat het werk voor een lager bedrag had kunnen worden uitgevoerd, tegen een bedrag van 1,4 miljoen SRD.

Het gerenoveerde Plein van de Revolutie, in de volksmond ook genoemd Plein des Doods.

Gajadien en Mahinder Jogi, beide van de NF/VHP-fractie eisten opheldering. Jogi zegt dat onderhandse gunning meer regel dan uitzondering lijkt te zijn bij deze regering. Beide parlementariėrs stellen dat de regering geen geld vrijmaakt voor het vervoeren van schoolkinderen en leerkrachten, maar wel gemeenschapsgeld verkwist in een onderhandse gunning.

Jogi stoort zich er aan dat in het district Saramacca een openbare aanbesteding al ruim 9 maanden niet wordt uitgevoerd. Het gaat om onderhoudswerkzaamheden in het ressort Tijgerkreek. Volgens hem is dat ressort nu overgeleverd aan enorme wateroverlast, omdat de werkzaamheden zijn uitgebleven.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS/FOS Network

24-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics