Nickerie.Net, donderdag 24 februari 2011


Regering betaalt geen invoerrechten op auto's

Paramaribo - De voertuigen die de regering importeert, zijn invoerrechtenvrij. Vicepresident Robert Ameerali deelde eerder mee dat er auto's voor ministers zijn gekocht tussen de US$ 35.000 en US$ 45.000. Er zijn ook zes Toyota Landcruisers geļmporteerd voor US$ 86.000 per stuk. Deze zes voertuigen zullen voorzien worden van kogelvrij glas.

Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken zegt dat de regering een "meer sporen beleid" voert en ook haar bijdrage moet leveren aan bezuinigen. Ameerali heeft volgens Moestadja er werkt van gemaakt dat tegen veel goedkopere bedragen auto’s gehuurd worden. Moestadja zegt dat op die manier heel wat bespaard is.

Starnieuws verneemt dat donderdag op het ministerie van Openbare Werken (OW) de eerste openbare aanbesteding plaatsgevonden van voertuigen die voor de regering aangeschaft moeten worden. Het gaat op verschillende merken voertuigen. Er zullen geen invoerrechten betaald worden. Het inkopen gebeurt via verschillende autodealers in Suriname. Over enkele dagen wordt bekend gemaakt welke dealers in aanmerking zijn gekomen voor het invoerrechtenvrij kopen van voertuigen voor de regering. Eerder zijn ook al wagens gekocht, maar waren die onderhands gegund.

Moestadja zegt dat hetzelfde beleid ook gevolgd zal worden bij het inkopen van kantoorbenodigdheden voor de overheidsdienst. Het wordt voortaan een uniforme inkoop en geen individuele, waardoor er ook flink bespaard kan worden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics