Nickerie.Net, donderdag 24 februari 2011


Vleermuis zet Nickerie anderhalf uur in duisternis  

Geplaatst: 23/02/2011

Nickerie-  Vanuit de hoogspanningscentrale te Clarapolder zorgt de EBS voor de stroomvoorziening van het district Nickerie. Afgelopen maandagavond viel de stroomdistributie tegen 21:10 uur in de avond totaal uit. Bryan Overeem, manager van EBS Nickerie Operations, bevestigde dat de oorzaak een storing was in een van hun hoogspanningsinstallaties te Clarapolder. Bij nader onderzoek troffen technici van de EBS een vleermuis aan die de kortsluiting veroorzaakte.

EBS Centrale te Clarapolder

Overeem zegt dat hierdoor grote schade is geleden aan de hoogspanningsinstallatie. De manager zegt dat in de afgelopen 7 jaren het de 4de keer is dat een vleermuis een black-out heeft veroorzaakt. Bij een open high voltage installatie is de kans op kortsluiting groot als ongedierte binnenkomt. Er zijn plannen om dit systeem te vervangen met een gesloten systeem.


Nickerie heeft maar 1 opwekcentrale en heeft geen back-up. Ondanks de aanhoudende regens maandavond, hebben technici van EBS alles in het werk gesteld om weer tot normalisatie over te gaan. Gedurende anderhalf uur leek Nickerie wel een spookstad.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics