Nickerie.Net, donderdag 24 februari 2011


Zuster Dankerscentrum en kindertehuis Gaytrie krijgen 65.000 SRD

Nickerie - Stichting Blaka Rosoe en Tot Steun Nederland hebben 65.000 SRD gedoneerd aan twee stichtingen in Nickerie. Het Zuster Dankerscentrum ontving 50.000 SRD en het kindertehuis Gaytrie kreeg 15.000 SRD.

Beheerder Jatienandan Kalidien van Kindertehuis Gaytrie in gesprek met Annemiek Groen van Tot Steun Nederland en Henk Rutten van Blaka Rosoe. Foto Wanita Ramnath

Henk Rutten van Blaka Rosoe was samen met Annemieke Groen en Wim Slot van stichting Tot Steun Nederland bij de overhandiging van het bedrag aan beide instellingen. Glenn Tjon Tjauw Liem van het Zuster Dankerscentrum zegt dat ze een complete wasruimte zullen opzetten met het gedoneerde bedrag. De nog te bouwen wasruimte zal betegeld worden en voorzien worden van water en stroom. Verder zullen er twee wasautomaten en een wasdroger aangeschaft worden.

Tjon Tjauw Liem zegt dat in een later stadium het centrum ook enkele picknickbanken zal krijgen. Deze banken worden door de jongeren met een beperking gemaakt. De leiding van het kindertehuis Gaytrie zal vijftien stapelbedden met matrassen aanschaffen van het gedoneerde bedrag. Weesmoeder Kamlawatie zegt erg ingenomen te zijn met deze donatie. Ze is blij dat de oude bedden eindelijk plaats kunnen maken voor de nieuwe, waardoor de weeskinderen van een betere nachtrust kunnen genieten.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

24-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics