Nickerie.Net, woensdag 02 maart 2011


Bouterse besmeurt staatsonderscheiding met bloed

Paramaribo - De staatsonderscheiding heeft flink aan waarde en aanzien moeten inboeten, nu Bouterse deze onderscheiding heeft toegekend aan de coupplegers, waartoe hij zelf ook behoort. Het aanzien van deze coupplegers is verre van voorbeeldig. Drugs, corruptie en criminaliteit zijn schering en inslag bij deze groep. De coupplegers die nog in leven zijn, krijgen vanavond de hoogste onderscheiding van de staat Suriname 'drager van het Grootlint in de orde van de Gele Ster'. Alle tien in leven zijnde coupplegers zijn verdachten in het 8 december strafproces. Desi Bouterse, die 31 jaar geleden de leiding had van de coup, heeft de hoogste onderscheiding al ontvangen.

De 16 coupplegers in 1980. (Foto: Nacht van de Revolutie/Jozef Slagveer)

De in leven zijnde coupplegers zijn naast Bouterse: Benny Brondenstein, Steven Dendoe, Roy Esajas, Ernst Geffery, Arthy Gorré, John Hardjoprajitno, John Nelom, Ruben Rozendaal en Marcel Zeeuw. Intussen zijn overleden: Ewoud Leeflang, Guno Mahadew, Wilfried Hawker, Roy Horb, Roy Tolud en Paul Bhagwandas.

Om middernacht worden zoals gebruikelijk kransen gelegd bij het 'monument van de revolutie'. Aan de Waterkant is er op 25 en 26 februari een vrouwen braderie. In de middag wordt er een wandelloop gehouden. Een receptie die aanvankelijk gepland was, is afgelast.

President Bouterse zal op 25 februari in de ochtend naar Grenada gaan. Daar wordt een staatshoofden vergadering van de Caricom gehouden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden R.C./ FOS Network

25-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics