Nickerie.Net, zondag 27 februari 2011


Bouterse mist kennis en vaardigheid voor debat

Paramaribo - “Desi Bouterse heeft de moed niet om met De Nationale Assemblee van Suriname in debat te treden, hij mist simpelweg de kennis en de vaardigheid daarvoor”. Zo reageert parlementariër en ex-president van Suriname, Ronald Venetiaan op de uitspraak van het staatshoofd, dat hij het parlement slechts zal bezoeken als de wet het van hem eist.

Volgens Venetiaan kiest Bouterse het liefst voor situaties, waar hij alleen aan het woord komt, waardoor niemand kritisch kan ingaan op wat hij zegt. Uitgaande van wat hij heeft medegedeeld zal Bouterse volgens de ex-president het parlement slechts bezoeken om een jaarrede uit te spreken, of in geval van een buitengewone vergadering. “Dat zijn inderdaad gelegenheden, waarbij er geen debat wordt gevoerd. “Desi Bouterse heeft van de oppositie een open uitnodiging, om niet te spreken van een uitdaging, om in het parlement te komen”.

Het uitgangspunt van de oppositie is nog steeds, dat de president van Suriname de plicht heeft zich tegenover de volksvertegenwoordiging te verantwoorden voor het beleid van de regering. Venetiaan zegt enigszins te begrijpen waarom Bouterse het parlement ontwijkt. “Terwijl hij vertelt een lege staatskas te hebben aangetroffen, profiteert hij volop van de erfenis, die de vorige regering, samen met het volk heeft achtergelaten. De man doet zich continu tegoed aan de erfenis, die verkregen is door inspanningen van de samenleving. En daar zijn er toch een aantal vragen over te stellen”.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

27-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics