Nickerie.Net, maandag 28 februari 2011


Fernandes schrijft geschiedenis in Nederland

Eliézer Pross, 28/02/2011

Paramaribo - Fernandes Soft heeft het afgelopen lustrum een sterke groei doorgemaakt op de Nederlandse markt en staat nu op het punt haar grenzen verder te verleggen in Europa, als hoofdsponsor van één van de grootste eendaagse evenementen op het continent: het Rotterdam Zomercarnaval. Nooit eerder heeft een Surinaams merk het gepresteerd om op Europese bodem een evenement te sponsoren, dat één miljoen man op de been brengt.

Het festival in Rotterdam, dat eind juli wordt gehouden, zal dit jaar officieel het Fernandes Zomer Carnaval heten. Brandmanager Yourgo Venoaks is zeer enthousiast: “Wij gaan Rotterdam volledig omtoveren met een hele tropische beleving. De Surinaamse trots gaat schitteren in Rotterdam met veel zon, gastvrijheid en warmte uit Suriname.” Door de brede media-aandacht die het evenement zal krijgen, is een enorme boost voor het merk te verwachten. Tevens hoopt de onderneming haar uitbreidingsaspiraties richting de Belgische en Franse markten hiermee kracht bij te zetten.

Fernandes Promo dames gereed voor het Fernandes Zomer Carnaval dat eind juli dit jaar gehouden wordt.

Algemeen directeur Michel Brahim van het Fernandes Concern in Suriname: “Waar de drankenmarkt stationair blijft, heeft Fernandes double digit groeipercentages gekend de afgelopen vijf jaren. Er zijn weinig merken in Europa die dat kunnen navertellen. De merkstrategie wordt vanuit Paramaribo bepaald, en daar zijn wij trots op. Wij verkopen niet alleen een drank, maar het Surinaams gevoel.” Een onderzoek, uitgevoerd door InSitesConsulting, naar ‘coolste’ frisdranken in Nederland, heeft onlangs uitgewezen dat Fernandes de derde plaats heeft bereikt.

Brahim: “onze doelgroep is al lang niet meer beperkt tot Surinamers in Nederland. Nederlandse jongeren, autochtonen, Marokkanen, Turken: iedereen drinkt Fernandes soft in Nederland.” Een opvallend gegeven is dat het Surinaams drankje geclassificeerd wordt als ‘premium merk’. “Wij zijn even duur of duurder dan Coca Cola. Je hebt een hele boel merken die voor de helft van de prijs of minder worden verkocht.” De lopende groei en status van het merk is ook nog bewerkstelligt “met een relatief klein budget”.

Volgens zowel Brahim als merkarchitect Mike Lee is de “Surinaamse identiteit” de sleutel van het succes de afgelopen vijf jaren. “Wij zijn ook echt een Surinaams merk vanwege onze honderdjarige geschiedenis”, zegt Lee. Vanaf de reclamering tot slogans, wordt de diversiteit en veelkleurigheid van Suriname uitgedragen. Slogans als ‘choose your color’ en ‘the taste of Suriname’ zijn sleutel voor de Surinaamse identiteit van het merk. Brahim laat weten dat de onderneming niet terug zal deinzen om de Surinaamse identiteit van het merk te behouden over de Belgische en Franse grenzen. “Wij gaan ervoor.”.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

28-02-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics