Nickerie.Net, woensdag 09 maart 2011


Stichting Sari huldigt 25 Nickeriaanse vrouwen

Nickerie - Stichting Sari heeft 25 vrouwen, die zich verdienstelijk hebben gemaakt in Nickerie, gehuldigd op de Internationale Dag van de Vrouw. Hiervoor heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken voor het eerst middelen vrijgemaakt. Voorzitter Krishna Bajnat van Sari zegt dat deze dag jaarlijks herdacht zal worden. “Het is ons gelukt om 25 vrouwen in het zonnetje te zetten. Het gaat om vrouwen die allen heel bijzonder zijn”, aldus Bajnat.

Vrouwen die gehuldigd zijn in Nickerie door stichting Sari.

Volgens districtscommissaris Laksmienarain Doebay heeft de vrouw nog niet haar juiste positie gevonden. “Het feit alleen dat bepaalde vrouwen nog altijd in een onderdanige positie zitten en zich moeilijk omhoog kunnen trekken, geeft aan dat we er nog niet zijn waar we wezen moeten. Tal van zaken en tradities blokkeren de ontwikkeling van deze vrouwen”, aldus de dc. Hij doet een beroep op de mannelijke partners om hun wederhelft te ondersteunen en zo gezamenlijk profijt te hebben. Volgens Doebay moeten vrouwen meer de gelegenheid krijgen om zich verder te scholen dan alleen maar een huisvrouw te zijn.

Kapitein Daisy van Genderen-Saltani van het Nationaal Leger behoort tot een van de gehuldigde. Ze moedigt de vrouwen aan om niet stil te zitten, maar meer te bereiken in het leven. Ook Stephanie Kramawitana is een bijzondere vrouw. Zij is de enige vrouwelijke tourgids van het Bigipangebied. Daarnaast brengt ze de bezoekers naar het gebied en ze vaart zelf. Kramawitana kent het Bigipangebied op haar duimpje. Wanneer het eb is in het gebied dan zit Kramawitana tot haar heupen in de blubber. “Ik hou van dit werk en ik doe het met veel plezier. Ik ben verast met deze huldiging”, zegt de blije Kramawitana.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

09-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics