Nickerie.Net, donderdag 10 maart 2011


Dc Doebay alarmeert Nickerianen voor Guyanese groente en fruit

Nickerie - Districtscommissaris van Nickerie, Laksmienarain Doebay, roept de Nickerianen op om geen fruit en groente uit Guyana te kopen. Een ziekte heeft de groente en fruit in het buurland aangetast. Deze ziekte kan de gezondheid van de mens ernstig in gevaar brengen.

DC Laksmienarain Doebay

Doebay legt uit dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij geen personen kan inzetten om dit probleem te onderzoeken. Ook de grens is onbeveiligd. De grenscontrole is nog niet opgevoerd. Heel wat groente, fruit, vlees en andere waren komen dagelijks via de backtrackroute het district binnen.

Over de uitgebroken ziekte in Guyana kon Doebay niet veel vertellen. De dc heeft nog geen technische informatie ontvangen. Het buurland heeft nog niets via de officiŽle kanalen over de ziekte laten doorschemeren. Doebay is van plan om zo snel mogelijk enkele gesprekken te voeren met het Nationaal Leger en minister Hendrik Setrowidjojo van LVV.

In augustus 2009 werd de backtrackroute op verzoek van het ministerie LVV gesloten. De gezamenlijke controle van politie en militairen langs de Corantijnrivier was opgevoerd, omdat de agrarische sector, maar voornamelijk de bacoven- en bananenproductie, beschermd moest worden. De schimmelziekte, black sigatoka, had toen in Guyana veel aanplanten aangetast. Twee weken later kwam de Guyanese minister van Landbouw, Robert Persaud, met een verklaring dat er geen vrees bestond, omdat er niets mis was.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

09-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics