Nickerie.Net, maandag 14 maart 2011


Wiersma, grootmeester dammen wint 11 wedstrijden in Nickerie

Nickerie - Harm Wiersma, zesvoudig wereldkampioen en sneldamkampioen dammen, won zaterdag 11 damwedstrijden in Eve’s place te Nieuw Nickerie. Hij kwam simultaan uit tegen 12 Nickeriaanse dammers. Wiersma speelde remise speelde tegen Rajendrakumar Jaglall.

Spelmoment grootmeester Harm Wiersma en Radjendrakumar Jaglall. (Foto: RSP)

De internationaal grootmeester was tijdens zijn bezoek aan Nickerie vergezeld van voorzitter Robur Levens en secretaris Anand Ramdjielal van de Surinaamse Dambond. Wiersma is naar Suriname gehaald met medewerking van de Nederlandse ambassade. In een serie wedstrijden deelde de grootmeester zijn deskundigheid en techniek met top jeugd- en seniore dammers van de Surinaamse Dambond.

Ook de districten Wanica en Brokopondo mochten genieten van zijn damkunsten. In Wanica heeft de Surinaamse Dambond in samenspraak met het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling afgesproken met 6 Mulo- en 6 Glo scholen om damles te verzorgen tijdens de gymlessen. De Surinaamse Dambond streeft naar een landelijk systeem zodat de kampioen daadwerkelijk een vertegenwoordiger is van geheel Suriname. De kampioen Guno Burleson en semi-kampioen Rinaldo Kemnaad, zullen tijdens de Panamspelen in Curacao van 14 maart tot 1 april 2011 begeleid worden door de internationaal grootmeester.

Wiersma vindt het niveau van de Nickerianen redelijk, maar door studie en oefening kan dit verfijnd worden. Hij beloofde lectuur te verzenden voor de Surinaamse Dambond (ook bestemd voor de districten) om de damkennis te verrijken.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

13-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics