Nickerie.Net, maandag 14 maart 2011


Bond Staatsolie rekent op samenleving

Paramaribo - De bond bij Staatsolie rekent erop dat de samenleving op zal komen om de belangen van het bedrijf te helpen verdedigen. Lloyd Read, voorzitter van de bond, wil in een gesprek met de regering duidelijk maken dat de Agnes Moensi-Sokowikromo de meest geschikte kandidaat is om financieel directeur te worden van het staatsbedrijf. De bond heeft zich jaren ingezet voor dat van binnenuit mensen klaargestoomd worden voor beschikbare posten.

Moensi is voorgedragen door de directie van Staatsolie en zij wordt ondersteund door de bond. Haar kundigheid wordt nationaal en internationaal erkend. Read legt uit dat Staatsolie een kwart miljoen US dollar geleend heeft voor de uitbreiding van de raffinaderij. Het gaat om een investering van 1 miljard US dollar. Moensi heeft dit proces helpen begeleiden. De regering wil ontwikkelingseconoom Iwan Poerschke benoemen op deze post.

De jurist Hugo Essed zei zondagmiddag in 'Welingelichte Kringen' op radio ABC dat hij de buitenlandse investeerder juridisch heeft mogen adviseren bij dit project. De investeerder is volgens Essed diep onder de indruk van de kennis van Moensi. Zij kan zich meten met internationale financiŽle experts op dit gebied. Ook Sharda Ganga, nieuw panellid bij dit programma, zei dat Moensi over uitstekende kwaliteiten beschikt. Vrouwen die voldoen aan de vereiste kwaliteiten moeten de ruimte krijgen om verder te groeien in het bedrijf.

Read legt uit dat hij niet komt aan het recht van de aandeelhouder om een directielid te benoemen. Het gaat erom dat het bedrijf inspraak moet hebben. Gekeken moet worden naar de belangen van Staatsolie. Volgens de statuten van het bedrijf mag het bedrijf ook een voordracht doen. Read hoopt dat de vakbeweging, het bedrijfsleven, vrouwenorganisaties, kortom de samenleving haar stem laat horen in deze.

De regering ontvangt vandaag een brief van de bond om gehoord te worden over deze kwestie. Vicepresident Robert Ameerali zei zaterdag aan Starnieuws dat de regering geen enkel gesprek uit de weg gaat.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

13-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics