Nickerie.Net, maandag 14 maart 2011


Brunswijk heeft verschillende onderwerpen voor coalitietop

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP. Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, heeft verschillende onderwerpen die hij aan de orde wil stellen op de coalitietop die maandag gehouden wordt op Colakreek. "Ik wil weten hoeveel geld wij hebben om te kunnen regeren. De brandstofprijs is ook een punt. Hoever gaat het stijgen en wat is het plafond?", aldus Brunswijk in gesprek met Starnieuws. Ongelode benzine is vrijdag met SRD 33 cent per liter gestegen bij de SOL-pompen. De prijs van diesel ging met 24 cent per liter de lucht in. Een liter diesel kost dan bij de pomp SRD 4,77. Ongelode benzine steeg naar SRD 4,75 per liter kosten.

Brunswijk zegt dat in het eerste deel van de bijeenkomst een evaluatie zal plaatsvinden over het regeringsbeleid. De algemene politieke situatie zal worden besproken. "Alle partijen zullen hun zegje doen. Daarna gaan wij kijken hoe wij verder moeten", merkt de politicus op. Hij wil goede afspraken maken over belangrijke vraagstukken, die eerst in de coalitietop besproken moeten worden. Om 13 uur moeten de ministers ook naar de coalitietop. Ook met hen zal er gesproken worden.

President Desi Bouterse heeft verschillende commissies benoemd waar ABOP ook meer van wil weten. Deze commissies werken vanuit het kabinet van de president. De invulling van verschillende posities zal eveneens aan de orde worden gesteld door A-Combinatie. "Er moeten ambassadeposten worden ingevuld. Er zijn een paar ambassadeurs benoemd, maar niet alle posten zijn nog ingevuld", aldus Brunswijk.

Een heet hangijzer voor Brunswijk is ook de benoeming van districtscommissarissen. "Wij hadden afgesproken dat de dc van Brokopondo en Marowijne ingevuld zal worden door A-Combinatie en die van Sipaliwini door NDP. Maar nu heeft de NDP twee dc's benoemd in Sipaliwini. Dat was niet de bedoeling. Elke partij moet één persoon benoemen", vindt de politicus.

Bouterse benoemde Margaretha Malonti en Naltus Naana tot dc's voor Sipaliwini. Malonti heeft onder zich Stoelmanseiland, een bestuursressort onder Sipaliwini. Naana is voor Atjoni, eveneens een nieuw bestuursressort binnen het district Sipaliwini. Bouterse zegt dat besloten is om de ressorten in Sipaliwini te herindelen delen waardoor er volgens hem effectiever gewerkt kan worden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

13-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics