Nickerie.Net, maandag 14 maart 2011


Familie Singh moest SZN alsnog betalen

PARAMARIBO/NICKERIE Ė GFC  verneemt van haar correspondent in Nickerie dat de familie van Vidjai Singh alsnog een geldsbedrag aan het Streekziekenhuis Nickerie moest betalen ter afhandeling van de behandeling die Singh, die later overleed, van het ziekenhuis aan medische zorg had gekregen.

SZN

Singh werd enkele weken terug door een bus aangereden in Nickerie. Door de opgelopen verwondingen moest hij aangesloten worden aan een beademingsapparaat. Later werd hij verwezen naar het Diaconessenziekenhuis maar werd daar, omdat er niet aangetoond kon worden wie voor de kosten zou opdraaien, niet opgenomen. Enkele tientallen uren later overleed Singh.

Zijn overlijden heeft veel beroering teweeg gebracht in Nickerie, maar ook bij de specialisten in het Diaconessenhuis omdat men niet kon begrijpen dat directeur Rakesh Gangaram Panday een patiŽnt die in een levensbedreigende situatie verkeerde opname wegens geldgebrek had geweigerd.

Gangaram Panday zei dat er een communicatiestoornis was opgetreden en dat hij niet ervan op de hoogte was dat de situatie van Singh zeer ernstig was. Momenteel is er een onderzoek gaande naar de toedracht van de dood van Singh. Het onderzoek wordt in Nickerie verricht en later in Paramaribo, en wel in opdracht van de minister van Volksgezondheid.

Desgevraagd zegt de waarnemend directeur van het SZN, August Lila, dat het normaal is dat familieleden van een overledene de administratieve zaken van de overleden patiŽnt afhandelen. Lila zegt dat Singh geen ziektenverzekering noch een sociale kaart had. Dus moet zijn familie opdraaien voor de behandelkosten.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

13-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics