Nickerie.Net, maandag 14 maart 2011


Stichting Ujala 90’s mogelijk nieuwe organisator Kwakoefestival

AMSTERDAM - Het ziet er naar uit dat de stichting Ujala 90’s dit jaar het Kwakoe Zomerfestival in Amsterdam gaat organiseren. Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose van Amsterdam Zuidoost heeft woensdag de aanvraag van de hindostaanse stichting, om het Kwakoe Festival dit jaar te organiseren, in behandeling genomen.

Aan de andere vier van de vijf vergunningaanvragers voor het Kwakoe Festival is geen vergunning verleend door het stadsdeel. De afgewezen aanvragers zijn de stichting Kwakoe Zomerfestival, stichting Kwakoe Events & Festivals, stichting Damsko Events & Festivals en de firma Zuidoost Evenementen. Zij ontvingen van stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose een ‘voornemen tot weigering’. Dat de aanvraag van de stichting Ujala 90’s is behandeling is genomen, is volgens het stadsdeel nog geen garantie dat de hindostaanse stichting de vergunning ook daadwerkelijk krijgt.

De komende twee weken heeft de stichting de tijd om de vergunningaanvraag van nadere informatie te voorzien. Daarna hakt het stadsdeel de knoop door. Afgelopen jaar kwam het Kwakoe Festival vooral negatief in de publiciteit doordat de organisatie de gehuurde tenten niet op tijd had betaald. De verhuurder dreigde de tenten van het festival te halen, maar dankzij een kort geding kwam de organisatie toch op tijd met het geld over de brug kwam.

Het Zomerfestival vindt sinds 1975 jaarlijks in Zuidoost plaats. Tijdens vijf weekeinden vindt rond het voetbaltoernooi een gevarieerd cultureel programma plaats in de verschillende tenten. Ook zijn er tientallen kraampjes waar de ruim 300.000 bezoekers exotische gerechten en andere bijzondere spullen kunnen kopen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

13-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics