Nickerie.Net, donderdag 17 maart 2011


Circa 30 hectare aan groente en fruit dreigt verloren te gaan
Geplaatst: 14/03/2011

Nickerie - Fruit- en groenteverbouwers, verenigd in de Coöperatie van Groenteverbouwers van de Van Pettenpolder, zijn getroffen door een zware regenval. Groenteverbouwer Vyas Basropansingh, die ook fruit en groenten verbouwd in het gebied, zegt dat de meeste tuinen onder water zijn gelopen.

Zeker tussen de 20-30 hectare dat beplant is, zal veel schade ondervinden. De groentenverbouwer zei verder dat de ontwatering van het gebied te wensen overlaat, omdat de aangelegde sluizen ongunstig zijn gebouwd, waardoor de afwatering sterk vertraagd plaatsvindt. Het overgrote deel van het landbouwareaal is beplant met kouseband, cassave, zoete patat, diverse fruitsoorten en peper.

Tuinbouwers zijn bezig te redden wat te redden valt. Verwacht wordt dat de prijzen van groentensoorten binnen twee weken zeker met 100% zullen stijgen, zegt Basropansingh. Er moet volgens hem een snelle oproep gedaan worden via LVV of de bestuursdienst aan mensen die gunstig gelegen zijn, om groente te planten, waardoor de schaarste enigszins opgevangen wordt. Kleine tuinhouders hebben ook schade geleden en zijn nu aangewezen op de markt. De vraag naar groente op de markt zal naar verwachting de komende dagen stijgen. Het uitvallen van het circa 30 hectare tuinbouwgebied betekent een zwaar verlies voor zowel verbouwers als opkopers.

Danny Jibodh

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

16-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics