Nickerie.Net, woensdag 16 maart 2011


Nieuw Suriname weer gepasseerd

15/03/2011

Paramaribo - Nieuw Suriname is niet uitgenodigd om deel te nemen aan het coalitieoverleg op Colakreek. Voorzitter Harish Monorath heeft nadat hij via de pers van de activiteit vernam, nog via president Desi Bouterse en vicepresident Robert Ameerali gepoogd te weten wat speelt, maar hij kreeg geen reactie.

Voorzitter Harish Monorath

De telefoon van Bouterse stond uit en van de secretaresse van Ameerali kreeg hij te horen dat hij teruggebeld zou worden. Het telefoontje kwam nooit. NS is de enige partij binnen de coalitie die niet op Colakreek vertegenwoordigd was. “Als we praten over de coalitietop dan nemen we aan, dat de partijen die de coalitie uitmaken vertegenwoordigd zijn”, redeneert Monorath. Hij voert aan dat NS niet alleen een deel van de coalitie is, maar ook deel van de Mega Combinatie, welke verantwoordelijk is voor het tot stand komen van de huidige coalitie.

Daarnaast heeft de partij na de NDP de meeste kiezers binnen de Mega Combinatie achter zich. Op een vraag zegt de NS-voorzitter het niet te geloven dat de interne strubbelingen die de partij achtervolgden de reden zijn voor het negeren van zijn partij. Ruim een maand terug heeft hij de coalitie aangegeven dat het problem met John Nasibdar is opgelost en dat hij de voorzitter is van de partij en niet Nasibdar, zoals die beweert.

Hij meent dat ook al zou de rest van de coalitie vinden dat het problem nog speelt, de partij tenminste geďnformeerd had kunnen worden over de meeting. “Ook al nodig je ons niet uit”. Het is reeds de derde keer dat de partij wordt gepasseerd. De post van districtscommissaris van Nickerie ging aan NS voorbij en ook de claim die de partij dacht te hebben op het ministerie van Handel en Industrie.

Binnen de partij wordt steeds meer gemopperd over het gegeven dat NS nergens in een toppositie is gewaardeerd. Monorath zegt op de hoogte te zijn van het gemor binnen de partij; er wordt zelfs getwijfeld of de partij nog wel deel is van de combinatie. “We kijken naar de ontwikkelingen”, zegt Monorath. Inhoudelijk wil hij niets meer zeggen. “Maar als voorzitter kan ik wel zeggen dat wij er niet van gecharmeerd zijn dat zoiets is gebeurd”.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

16-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics