Nickerie.Net, donderdag 17 maart 2011


Surinamer met USD 250.000 aangehouden in Guyana

Paramaribo - In Guyana is ophef ontstaan over een Surinamer die door de politie is vrijgelaten, nadat tijdens een verkeerscontrole was gebleken dat de man 250.000 Amerikaanse dollar aan contanten bij zich had.

Dit vond plaats op 18 februari, maar hij is door agenten, die anoniem wensen te blijven, gisteren uitgelekt. De vrijlating kwam nadat de man een telefoontje pleegde met een vriend. De politie kreeg daarna de instructie van hoger hand om de verdachte direct in vrijheid te stellen en het in beslag genomen geld terug te geven. Zijn eindbestemming was Suriname. De man reisde samen met zijn chauffeur rond kwart over elf in de avond richting de Surinaamse grens, maar stuitte op een roadblock. Het geld werd tijdens een onderzoek van zijn auto ontdekt tussen zijn kleren. Hij en zijn chauffeur werden door de politie van de post Albion ingerekend en overgebracht naar het politiestation. Daar werd er proces-verbaal opgemaakt en zijn vingerafdrukken en foto-opnames van hem genomen. Tijdens zijn verhoor kon hij de herkomst van het geld niet verklaren, nog minder wat hij ermee van plan was. De man vroeg de politieagenten die hem verhoorden om een telefoontje te plegen.

Volgens de agenten zei de man dat hij een vriend wilde bellen en het verzoek werd gehonoreerd. Kort daarna werden de agenten geïnstrueerd om de man vrij te laten en hem al zijn geld terug te geven. Samen met zijn chauffeur vervolgde hij zijn weg richting de Corantijnrivier waar hij via de back track Suriname binnenkwam. De Guyanese politie wenst niet in te gaan op deze kwestie. De informatie is ook niet doorgespeeld aan de Surinaamse justitie. De Guyanese politie bevestigt wel dat het incident heeft plaatsgevonden, maar wenst geen details prijs te geven.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net /Culturu

16-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics