Nickerie.Net, maandag 21 maart 2011


Nickerie blijft droog tijdens phagwa viering

NICKERIE - Ondanks voorspellingen van weersdeskundigen, als zou er aan het einde van dit weekend eventueel sprake kunnen zijn van wateroverlast in Nickerie, is het vandaag droog gebleven. Volgens onze correspondent in het rijstdistrict heeft het niet geregend en ook de Nickerie rivier is niet buiten haar oevers getreden.

“De springvloed heeft tot nu toe nog niet voor overlast gezorgd”, zo wordt meegedeeld.

Anderzijds is er uitbundig feest gevierd, dit ondanks het moordgeval waarmee het district werd geconfronteerd (zie bericht liefdesdrama…). Tot in de late middaguren was er sprake van een vreugdevolle sfeer. Veel bewoners legden in groepsverband, gekoppeld met zang en dans, huis aan huis bezoeken af om de beste wensen over te brengen.

Er werd overvloedig gegeten en soms ook alcohol gedronken.

Ondermeer aan de Mandjaveirraweg  in Nickerie  was de vreugde sterk aanwezig. De familie Gulradj zegt speciaal te zijn gekomen om het holika feest mee te maken. “Voor mij is het geweldig om op 66 -jarige leeftijd, na 30 jaren, in mijn geboorte omgeving terug te zijn”, aldus een familielid aan onze correspondent.

Opvallend vandaag is dat er op gepaste wijze met kleursel en poeder is omgegaan in vergelijking met vroeger waarbij men smeerolie, trenswater en zelfs bedorven eieren gebruikte om het feest meer ‘pit’ geven.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

21-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics