Nickerie.Net, maandag 21 maart 2011


Zonnig lenteweer zorgt voor druk Holifeest in Den Haag

DEN HAAG - Het aantal bezoekers dit jaar van het Hindoenstaanse Holifeest is verdubbeld van vijfduizend naar zo'n tienduizend bezoekers. Mogelijke oorzaak van het grote aantal bezoekers is volgens de organisatie het mooie lenteweer.

Zondagmiddag werd in het wijkpark Transvaal in Den Haag het religieuze feest gevierd. Ook dit jaar koos organisatie voor een feestelijk multicultureel podiumprogramma. Het thema dit jaar was geboorte en nieuw leven. Dit thema duidt volgens de organisatie vooral op de symboliek van Holi, die de start van een nieuw jaar aankondigt. 

Er was muziek, dans en een optocht door de wijken Transvaal en de Schilderswijk. Het festival werd geopend door wethouder Marnix Norder. 'De betekenissen die aan dit feest worden gegeven spreken mij zeer aan. Ik denk onder andere aan waarden en normen, saamhorigheid en tolerantie', verkondigde Norder in zijn toespraak.

Holifeest

Sinds de vestiging van de eerste Hindoenstanen in Nederland, rond 1940, wordt het Holifeest ook hier gevierd. Het feest is van oorsprong een gebundelde viering van een aantal momenten die meestal de overwinning van de goede op het kwade symboliseren. 

In Den Haag, de stad met het grootste aantal Hindoestaanse bewoners, wordt het feest altijd groots gevierd. Wethouder Norder: 'Het Holifeest is inmiddels niet meer weg te denken uit Den Haag. Het is goed te zien dat steeds meer autochtone Hagenaars en ook andere bevolkingsgroepen het feest mee vieren'.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / West Online

21-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics