Nickerie.Net, dinsdag 29 maart 2011


Delegatie wereldcricketbond bezoekt Nickerie

Naar aanleiding van de eventuele aansluiting van Suriname bij de ICC, International Cricket Council, heeft een delegatie van de wereldcricketbond een bezoek gebracht aan het district Nickerie. De oriŽntatie vond plaats in het afgelopen weekend. De Surinaamse cricketbond heeft een officiŽle aanvraag voor het lidmaatschap ingediend bij de ICC.

ICC's global manager Tim Anderson aan bat tijdens het inspectiebezoek aan Nickerie.

De delegatie van de ICC bestond uit global manager Tim Anderson, mainboard officer Keith Oliver, regional development officer Martin Vieira en de ex-international living legend, Lance Gibbs. De SCB was tijdens het bezoek vertegenwoordigd door voorzitter Radj Narain en secreataris Mohamed Rahamat Ali.

In Nickerie is het gezelschap ontvangen door de voorzitter en ondervoorzitter van de Cricket Bond Nickerie, respectievelijk Nirmal Badloe en Azeez Khodabaks. Er zijn inspectiebezoeken gebracht aan verschillende cricketvelden in het district. Volgens de SCB waren de ICC-bestuursleden bijzonder onder de indruk van het enthousiasme rond de cricketsport in het district. Ondanks het slechte weer was de opkomst van de jeugd goed te noemen.

Global manager Tim Anderson toonde zich verheugd over de participatie van de jeugd van Nickerie. Volgens hem moet vooral de jeugd leven brengen in deze tak van sport. De ICC-vertegenwoordigers spraken hun waardering uit over de presentatie en beloofden op 8 en 9 april een internationale training te houden voor de umpires in Nickerie.

Voorafgaand aan de trip naar Nickerie kreeg de ICC-delegatie vrijdag een galadiner aangeboden in het Marriot hotel van het zee- en luchtvrachtbedrijf Laparkan Suriname. Dit bedrijf steunt de aanvraag van Suriname voor het ICC-lidmaatschap van harte. Een van de drijvende krachten achter Laparkan is de beroemde cricketer Lance Gibbs die destijds furore maakte als speler van de West Indies.

In juni krijgt de SCB uitsluitsel van de wereldbond over de inspectie. Dan moet ook meer duidelijkheid komen over de aanvraag van het ICC-lidmaatschap door Suriname.

Rayís Sport Promotion

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics