Nickerie.Net, maandag 28 maart 2011


Djwalapersad verontwaardigd over bezuinigingsmaatregel Juspol
Geplaatst: 28/03/2011

Paramaribo -  De politica Indra Djwalapersad, voorzitter van de Initiatiefgroep Criminaliteitsbestrijding, vraagt zich af waarmee de regering bezig is, nu zij zelfs verdachten die eigenlijk moeten worden opgesloten, naar huis stuurt. Dit, vanwege bezuinigingsmaatregelen. De politiebond heeft een perscommuniqué doen uitgaan waarin staat dat de bezuiniging van de overheid zover gaat dat verdachten die onder normale omstandigheden ingesloten zouden worden, nu worden heengezonden.

Djwalapersad is zeer verontwaardigd over de op handen zijnde bezuinigingsmaatregelen van het ministerie van Justitie en Politie c.q. de regering. In de eerste plaats vraagt zij zich af of het insluitingsbeleid, dat conform het Wetboek van Strafrecht plaatsvindt, bij wet is veranderd of dat mensen die volgens de politie opgesloten moesten worden, nu zomaar vrijuit komen.

De politica vindt dat als de overheid wil bezuinigen, zij de criminelen zelf moet laten planten en kweken om in hun dagelijkse voeding te voorzien. Maar voor dit moment moet de familie van de criminelen gevraagd worden om voor hen te zorgen. “De familie en niet de overheid en belastingbetalers moeten opdraaien voor de kosten van de daders.”

Een andere optie die Djwalapersad aandraagt, is dat de regering minder delegaties op reis stuurt. Men moet minder ambassades oprichten. Men moet sterk gaan bezuinigen op buitenlandse posten. Er moet meer gewerkt worden met niet residerende ambassadeurs. Voor een grote regio zou men maar één ambassadeur moet aanstellen. De moderne technologie is zover dat er niet eens een ambassadeur aanwezig hoeft te zijn in een land. Ook moet men gaan kijken naar de uitkeringen van de hoogwaardigheidbekleders, inclusief de parlementariërs, hoe die aangepast kunnen worden.
De initiatiefgroep zal volgens haar binnenkort weer geactiveerd worden in verband met de criminaliteitsverruwing. In 2006 was er een initiatiefgroep opgericht voor o.a. de wedertoepassing van de doodstraf.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics