Nickerie.Net, dinsdag 29 maart 2011


Duck Curry Competition 2011 Guyana de lekkerste, Suriname beste presentatie

29/03/2011

Paramaribo - Guyana en Suriname hebben de twee hoofdprijzen gewonnen tijdens de Internationale Duck Curry Competition 2011. Guyana won de felbegeerde titel ‘Beste massala doks’ en Fusion Restaurant ging namens Suriname vandoor met de titel ‘Beste presentatie van stand en gerecht’. Naast verschillende Surinaamse bedrijven en Guyana hebben ook Trinidad, India, de Verenigde Staten en Nederland (Radio Amor) aan deze competitie deelgenomen, die gehouden werd in het Dr. Snellenpark.

Deze keer heeft niet de zeer bekende Jagdies Bissesar de doks namens Guyana klaargemaakt, maar zijn landgenoot Ramesh Ramlakhan. “We kwamen met de bedoeling om te winnen en we hebben ons beste been voorgezet”, zegt Ramlakhan. De Guyanezen hebben zelf hun doks en specerijen uit Essequibo meegebracht. Fusion Restaurant viel op, doordat het zijn vlees in een amuselepel opdiende. Door drie jaar achtereen beslag te leggen op de titel ‘presentatie’ is een record gevestigd. “We wisten dat er veel concurrentie was en hadden daarom niet verwacht de titel weer in de wacht te slepen. We hebben een fabuleus team, dat elk jaar zijn uiterste best doet om het onderste uit de kan te halen”, zegt Andrew Holmes, manager Food & Beverage.

De hoofdprijs is een retourticket voor twee dagen naar Anaula. De twee winnaars hebben elk een ticket gekregen. De winnaar van Guyana heeft inmiddels zijn ticket gedoneerd aan Lions Club Kwatta.

Massala kan je op verschillende manieren klaarmaken en dat bleek al gauw bij het proeven van de doks in kerrie. Sommige deelnemers hadden het vlees te sterk gezout, terwijl peper bij anderen overheerste. Dit had als gevolg dat de smaak niet goed tot zijn recht kwam. Wat ook opviel was dat bepaalde koks geen rekening hielden met de hoeveelheid vet.

In de jury zaten onder meer: Brain Kamperveen, Gail Eyck, Sharon Singh, Shirley Lackin, Wanita Ramnath en Laksmienarain Doebay (dc Nickerie). De overige leden kwamen onder andere uit Guyana en Trinidad. Zij moesten op smaak, aroma en malsheid letten. Vooral de koks en hun teams van de Engelssprekende landen waren laaiend enthousiast. Deze verwelkomden iedereen met een brede smile, muziek en een dansend keukenteam dat zijn gerechten persoonlijk wilde voeren aan de bezoekers.

De runner-up van de categorie ‘Beste massala doks’ is A&D Timmerbedrijf, gevolgd door Kwik Fit Banden Service NV en Trinidad en Tobago. Suri Boy’s National Uitvoeringsbedrijf NV sloot de top vijf af. De tweede tot en met de vijfde prijs van de categorie ‘Beste presentatie’ werden respectievelijk gewonnen door: Milan Bar, Flying Ducks 3(Staatsolie), Sagar Las- en constructiebedrijf en A& D Timmerbedrijf. Dit evenement werd gehouden ter afsluiting van het Internationale Cricket Toernooi.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics