Nickerie.Net, maandag 28 maart 2011


Guyana gaat wederom ervandoor met titel Duck Curry

Nickerie - Het team van het buurland Guyana is de winnaar van de Duck Curry competitie geworden zondag in dokter Snellenpark. De Guyanees, Jagdies Bissesar, die kampioen is van het Caribisch gebied, heeft dit team ondersteund. In de categorie decoratie kwam Fusion Restaurant als winnaar uit de bus. Beide winnaars kwamen in aanmerking voor een tweedaagse trip naar Anaula (Boven-Suriname) en een trofee. Het Guyanese team schonk het vliegticket aan de Lions Club, omdat de leden teruggaan naar hun land. Bovendien mag slechts één persoon uit het team hiervan gebruik maken.

Het Guyanese team wint de 'Duck Curry competitie' van de Lions. Raj Jadnanansing van de Lions reikt de prijs uit. (Foto: Wanita Ramnath)

Raj Jadnanansing van de organisatie noemt de dag ‘zeer geslaagd’. De 27 teams hebben hun kooktalenten voor het bereiden van masala doks getoond. Ook hebben ze aandacht besteed aan het opdienen van het gerecht en de decoratie van de tenten.

De Amerikaan Dennis Singh had drie grote doksen uit New York meegenomen. Hij viel niet in de prijzen. Dit vindt Singh niet erg, want hij heeft genoten van het evenement. Hij zegt dat hij elk weekend kookt. Bissesar die het team van Guyana ondersteunde, had gerekend op deze overwinning. Hij gaat voor de tweede keer met de titel ervandoor. “Ik gebruik gewoon onze Guyanese kruiden . De doksen hebben we uit Guyana meegenomen”, aldus Bissesar.

De proefcommissie bestond uit tien juryleden. Districtscommissaris Laksmienarain Doebay uit Nickerie behoorde tot een van de juryleden. “We hebben 27 verschillende smaken geproefd. Bepaalde teams hadden de doks bijna op dezelfde smaak afgemaakt. Anderen gaven te kennen dat ze masala uit Nickerie gebruikt hadden voor de goede aroma en smaak”, aldus Doebay. De jury heeft gelet op de smaak, malsheid en aroma van het vlees.

De overige vier prijzen in de categorie decoratie gingen naar Milan & Reweena’s Rotishop & Car rental, Staatsolie 3 (Staatsolie had drie tenten), Sagar las- en constructiebedrijf en A&D bouw- en timmerbedrijf.

Voor de Duck Curry waren de overige winnaars: A&D bouw- en timmerbedrijf (tweede prijs), gevolgd door Kwik Fit, het team van Trinidad &Tobago en de Suriboy’s NUB. A&D sleepte twee prijzen in de wacht. Alle deelnemers kregen een certificaat. Deze competitie was druk bezocht en de mensen hebben genoten van de verschillende bereidingswijzen van de masala doks.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics