Nickerie.Net, dinsdag 29 maart 2011


Nickeriaan Dennis S. vast in Guyana voor drugssmokkel

29/03/2011

Nickerie- Dennis M. (33) zit vast in Guyana voor coca´nesmokkel. De Nickeriaan is gisteren samen met medeverdachte, de 39-jarige Guyanees Errol Bristol van New Amsterdam, bij de rechtbank in Springlands voorgeleid en hun voorarrest is verlengd tot 8 april. De rechtbank werd voorgehouden, dat de politie op 23 maart te Springlands de auto waarin ze reden, staande hield en deze heeft doorzocht. Daarbij stuitten de opsporingsambtenaren op 1 kilo coca´ne en 220 gram marihuana.

Het tweetal was op weg naar Suriname. Naar verluidt zal Bristol ook illegaal bezit van munitie ten laste worden gelegd. Bij huiszoeking vond de politie tien kaliber 12 jachtpatronen in zijn woning. Intussen worden nog drie huisgenoten van deze verdachte door de politie vastgehouden. Behalve het Korps Politie Suriname (KPS) heeft ook de politie van buurland Guyana afgelopen week coca´ne onderschept die bestemd was voor doorvoer naar Suriname. Zo meldt de Guyanese politie. Minstens drie kilo drugs is onderschept.

De verdachten zouden de drugs langs de vooralsnog illegale back track route smokkelen, maar werden in de kraag gevat, verneemt de Ware Tijd. Zaterdag werden vier verdachten aangehouden: een man, zijn vrouw en zoon. Ook een man die zich in het gezelschap bevond, is gearresteerd. Ook woensdag zijn twee andere personen aangehouden in een andere drugszaak. Bij deze drugsvangst zijn een Guyanese man en een Japanner aangehouden.

Vooralsnog is onduidelijk of de vangsten in Guyana verband houden met de onderscheppingen in Suriname. Begin vorige week arresteerden politie-eenheden van het KPS op twee locaties een aantal verdachten en er werd ruim 115 kilo coca´ne onderschept. Enkele dagen eerder werd reeds 54 kilo marihuana die vermoedelijk over de grens naar Guyana zou worden gesmokkeld in beslag genomen. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de in beslag genomen coca´ne vanuit Guyana naar Suriname is doorgevoerd. Een deel van de lading van 115 kilo is onderschept bij de mobiele controlepost te Burnside, Coronie, en de rest van het verderfelijke spul op een adres in Paramaribo.-.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright ę 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics