Nickerie.Net, maandag 28 maart 2011


Spangenbergschool is musical- en St.Claraschool rap-kampioen

Nickerie - De Spangenbergschool is musicalkampioen geworden van Nickerie. De St. Claraschool mag is de rapkampioen noemen. Zes scholen hebben zaterdag meegedaan aan de wedstrijden. Deze activiteit werd gehouden in het voortraject van het Kinderboekenfestival in Nickerie.

De musicalwedstrijd in De Brug werd gepresenteerd door Winston Echteld van Apintie Radio en Televisie. Alle scholen hebben zich ingezet om onder begeleiding van Sandra Purperhart een prachtige musical in elkaar te zetten en een toepasselijk décor te maken. Er was goed nagedacht over verwerking van het festivalthema ‘welzijn’ en de relatie met lezen en leren. Dit meldt de organisatie in een persbericht.

De moeite van de begeleiders, (bibliotheek) leerkrachten, ouders en talentvolle leerlingen werd ruimschoots beloond, toen na loting achtereenvolgens de musicals van de OS Paradise, OS Longmay, OS Bacovendam, St. Claraschool, Spangenbergschool en OS II Hamptoncourt werden uitgevoerd. De jury, waarin zitting hadden Rieke Mardjo, Marisa Piepelenbos en Astrid Veldkamp, had het niet gemakkelijk om de uitslag te bepalen. Op de tweede plaats eindigde de musicalgroep van OS Longmay en de derde prijs was voor de St. Claraschool.

De rapwedstrijd in de Parochiezaal werd gepresenteerd door Boekie Woekie, de mascotte van het Kinderboekenfestival. In de jury zat onder andere de populaire rapper Enver Panka. Na de wedstrijd verzorgde hij ook een mini rapshow. Voorafgaand aan de rapwedstrijd werden de vertelkampioenen van Nickerie gekozen. De vertelkampioen onderbouw is geworden de St. Claraschool en de vertelkampioen bovenbouw is de Spangenbergschool geworden. Aan het eind van de competitie ontvingen alle deelnemende leerlingen een tas met inhoud en de scholen die kampioen werden mochten een kampioenstrofee in ontvangst nemen. De kampioenen zullen op het Kinderboekenfestival tijdens de Day of the Champions voor het grote publiek optreden in het theater.

De Stichting Projekten Christelijk Onderwijs Suriname, die deze activiteiten namens de Nationale Stichting Kinderboekenfestival organiseert, is tevreden met de participatie van de scholen en de resultaten. Het festival wordt van woensdag 30 maart tot en met vrijdag 1 april op het complex van het CCN en de WINgroep gehouden.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics