Nickerie.Net, maandag 28 maart 2011


Venetiaan: MC-aanvallen op Nieuw Front dekking forse maatregelen

Paramaribo - De aanvallen op de Nieuw Front-regering waren nodig om forse maatregelen door te voeren. “Het is begonnen met het criminaliseren van de vorige bewindslieden. Er zou een lege kas zijn aangetroffen. Die verhalen die werden verteld, raken kant noch wal”, zegt ex-president en voorzitter van de Nationale Partij Suriname, Ronald Venetiaan, in gesprek met Joyce Abdoelakhan op Sangeet Mala televisie en radio.

Ex-president en NPS-voorzitter Ronald Venetiaan

Venetiaan zegt dat ondanks alle geschreeuw de regering tussen augustus en december bijkans een miljard SRD aan inkomsten had. Hij blijft erbij dat een goede basis is achtergelaten. Volgens de ex-president is in het begin maar in het wilde weg geld uitgegeven.

Hij merkt op dat de governor van de Centrale Bank van Suriname het concept van het Internationale Monetair Fonds uitvoert en daarom is de Surinaamse munt in januari met twintig procent gedevalueerd. De Fiso-uitbetalingen zijn hiermee meteen teniet gedaan. Het lijkt op een afstraffing van de ambtenaren. De waardedaling van de munt is gepaard gegaan met een enorme verhoging van de brandstof. Dit heeft gelijk invloed op de totale economie.

De regering heeft zich volgens Venetiaan niet gerealiseerd dat de uitgaven van de overheid met de devaluatie en de prijsverhoging van de brandstof enorm toegenomen is. Het ex-staatshoofd wijst erop dat de overheid de grootste consument en brandstof gebruiker is van het land. Een devaluatie treft de overheidsadministratie enorm. “Men heeft zich ernstig verkeken op deze zaak”, aldus Venetiaan. Hij merkt op dat de inkomsten die de regering met deze maatregel had willen binnenhalen, tegenvalt. De maatregelen zijn volgens hem onvoldoende uitgewerkt. Venetiaan meent dat de regering het volk voor de leeuwen heeft geworpen.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

28-03-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics