Nickerie.Net, zaterdag 09 april 2011


Informatieposten moeten toerisme in Nickerie bevorderen

Nickerie - Minister Falisie Pinas van Telecommunicatie en Toerisme (TCT) wil door het opzetten van twee informatieposten in Nickerie het toerisme in het district bevorderen. Het doel van deze posten zal zijn om allerhande informatie op het gebied van toerisme te verstrekken aan het publiek. Volgens Pinas zijn toeristen weinig geÔnformeerd over de aantrekkelijke toeristische oorden in het district.

Minister Falisie Pinas in Nickerie. Achter hem districts commissaris Laksmienarain Doebay.

De bewindsman bracht een tweedaagse werkbezoek aan het district. Gepland is om een van de posten te Southdrain te plaatsen en de andere in het centrum van Nickerie. Veel Guyanezen bezoeken het district regelmatig, maar zijn slecht geÔnformeerd over de toeristische oorden. De TCT-minister wenst dit plan binnen twee maanden tijd te realiseren.

Pinas merkt op dat het district veel potentie heeft op het gebied van toerisme. Hij denkt aan de moderne haven met de veel faciliteiten die binnenkort af zal zijn. Behalve het waterverkeer wil de bewindvoerder ook het luchtverkeer aanpakken. Het Majoor Henry Fernandes vliegveld in Nickerie moet beter gaan functioneren en moet internationale vluchten mogelijk maken. Vooral vluchten van het naar het Caribisch gebied moeten geen probleem meer zijn.

Door het water- en vliegverkeer te optimaliseren kan ook de agrarische sector munt uit slaan. Zo kan de export van producten bevorderd worden. Door het bevorderen van toerisme zal het district in economisch opzicht ook groeien, meent de minister. De horeca zal goed boeren, er zullen arbeidsplaatsen gecreŽerd worden en het district zal aantrekkelijker gemaakt worden. Pinas ziet goede perspectieven voor Nickerie en is voornemens om deze plannen dit jaar nog te realiseren.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

09-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics