Nickerie.Net, zaterdag 09 april 2011


Politie vangt partij smokkelmedicijnen en sigaretten

Paramaribo - Het was deze week één al spanning en sensatie aan de Jagernath Lachmonstraat toen een zwaar bewapende politie-eenheid compleet met speurhonden een razzia hield bij het rijstbedrijf Manglie. De politie ging in eerste instantie af op een binnengekomen tip, dat er een lading cocaïne in een container tussen zakken rijst verborgen zat. De rechercheurs vonden een grote partij illegale sigaretten en medicamenten. Ondertussen had het nieuws zich al als een lopend vuurtje in de stad verspreid, dat de politie een grote partij drugs had onderschept. De Anti-Narcotica Brigade, die de spits had afgebeten in het onderzoek, trok zich terug toen bleek, dat er geen drugs in het spel waren.

In de plaats daarvan is de hulp van de afdeling Fraude ingeroepen om het economisch delict nader te onderzoeken. Volgens voorlopige informatie is de lading vanuit Nickerie naar Paramaribo gesmokkeld, maar is zij vermoedelijk afkomstig uit Guyana. Een inventarisatie van de “buit” was nog niet gemaakt, maar politiezegsman inspecteur Humphrey Naarden zegt dat het om een heel grote partij gaat, verdeeld over tientallen dozen.

Na de inbeslagname hadden de agenten twee pickups nodig om de smokkelwaar af te voeren. Naarden had geen informatie over arrestaties, maar zei dat de politie een goed aanknopingspunt heeft, aangezien het rijstbedrijf prominent betrokken is bij de smokkel.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / Nospang

09-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics