Nickerie.Net, maandag 18 april 2011


Bedoelde Bouterse zijn eigen 'Gestapo'

Paramaribo - Manschappen van het Arrestatie Team hebben onlangs de haar Serginho Dongo op bestiale wijze afgeranseld. De man werd ervan verdacht vanuit een rijdende bus op een motoragent te hebben geschoten en die in het been te hebben verwond. De man viel van zijn motorfiets en heeft flink letsel opgelopen.  In een onderhoud op zijn Kabinet met onder meer hooggeplaatsten van het KPS, de Militaire Politie en het Nationaal Leger sprak onze president van “Gestapo” gedrag, dat werd gedemonstreerd door leden van het Arrestatie Team.

Keerpunt is van mening, dat excessief geweld gebruikt door de leden van het Arrestatie Team absoluut niet te vergoelijken is en dat er lieden in deze organisatie rondlopen, die denken dat ze maar kunnen doen en laten wat ze willen, omdat ze toevallig redelijk goed getraind zijn en over zware wapens beschikken. De elite-eenheid van de politie heeft bepaalde taken en tot die taken behoort zeker niet het vreselijk mishandelen van een verdachte. De persoon arresteren en opbrengen voor verhoor, dat is hun taak en niets anders. Daarbij hoeft de persoon niet bijna doodgeslagen te worden. 

Een fout, die de president maakte is wel dat hij het Arrestatie Team vergeleek met de Gestapo, de Geheime Staatspolitie onder het nazi-regiem van Adolf Hitler. Deze opmerking is bij veel politieagenten in het verkeerde keelgat geschoten. En als er iemand is, die niet over Gestapo-manieren en -taferelen mag spreken is het wel deze president. Is ons staatshoofd vergeten wat er tussen 1980 en 1990 onder zijn verantwoordelijkheid is gebeurd? Een gewapende eenheid, die los van het Nationaal Leger opereerde, stond zelfs in de Memre Buku Kazerne bekend als ‘’Gestapo’’.  In het geval van Serginho Dongo is er sprake van zware mishandeling en over schreef gaan van manschappen van een speciale politie-eenheid.

In de jaren tachtig ging men een heel eind verder en was er sprake van grove mensenrechtenschendingen.  Toen pleegde men handelingen, die onmiddellijk vergelijkbaar waren met het handelen van de Gestapo. Namen van zovelen zijn nog steeds in de hoofden gegrifd van mensen, die het allemaal van nabij hebben meegemaakt . Wij zouden zo een hele lijst kunnen publiceren. Het is dan ook goed, dat ook de president goed op zijn woorden let, want vooral onder zijn leiding zijn er handelingen gepleegd, die goed vergelijkbaar zijn met de verrichtingen van de Gestapo onder Adolf Hitler.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/De West

18-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics