Nickerie.Net, woensdag 20 april 2011


BOG sluit bakkerijen in Nickerie

Beta Debidien, 20/04/2011

NIEUW NICKERIE - Een onhygiënische situatie en het niet naleven van de wettelijke voorschriften zijn aanleiding geweest voor het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) vorig week om tot sluiting over te gaan van twee brood- en banketbakkerijen in Nickerie. Volgens Antonius Winter, hoofd van de BOG-afdeling in het district zijn er ook sporen aangetroffen van ratten en andere gedierte in de gebouwen.

“Als organisatie moeten we erop toezien dat de mensen zich inderdaad houden aan de voorwaardenlijst en niets in een onhygiënische omgeving voorbereiden en verkopen” zegt Winter. De eigenaren krijgen de ruimte om hun zaken alsnog in orde te maken, zodat BOG over kan gaan tot herkeuring.

“Wanneer blijkt dat de situatie volledig hersteld is, kunnen wij toestemming verlenen om te heropenen”. Winter zegt dat er vorige week ook twee andere bakkerijen vanwege technische problemen uit de roulatie waren. Of er sprake was van een schaarste aan brood in het district, kon Winter niet zeggen. Ook Rakesh Ramesar, bewoner van Oostelijke Polders heeft niets gemerkt van schaarste in zijn woongebied. “We hebben de afgelopen dagen het voertuig dat puntbrood komt verkopen niet gezien, maar de winkels in onze buurt hadden voldoende brood en andere producten van de bakkerij en andere bakkerijen uit de stad” zegt Ramesar.

Een andere zaak die het BOG heeft aangepakt is de verkoop van worst. “De worstverkopers zijn in kaart gebracht en we zijn bezig ook daarin ordening te brengen. Er zijn twintig personen die ‘s middags worst verkopen, maar we zien dat er bijna elke dag één erbij komt”. De BOG-voorman zegt dat worst met bloed wordt gemaakt en het is dan ook een vereiste dat het product warm aangeboden wordt aan de consument. Er zijn een aantal andere zaken waarmee de verkopers rekening moeten houden, zoals een nette omgeving waarin bij voorkeur ook een vuilniston aanwezig is. De werknemers moeten netjes gekleed zijn en het product moet bij de verkoop bewaard worden in glazen vitrines.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

20-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics