Nickerie.Net, woensdag 20 april 2011


Bouterse "laat" met acties tegen criminaliteit Oppositie wil president interpelleren

Ivan Cairo, 20/04/2011

Paramaribo - De oppositie heeft geen boodschap meer aan de uiteenzettingen van justitieminister Martin Misiedjan. Nu wordt een poging gewaagd president Desi Bouterse rechtstreeks te interpelleren over de criminaliteit in het land en de maatregelen die hij denkt te treffen om deze in te dammen. De totale oppositie -Nieuw Front en DOE- heeft gisteren met tussenkomst van de parlementsvoorzitter een brief met een reeks van vragen naar het staatshoofd gestuurd.

Een openbare vergadering waarbij het staatshoofd grondig aan de tand zal worden gevoeld, kan wat betreft Sheilendra Girjasing (NF/VHP), één van de ondertekenaars van de brief, niet snel genoeg komen. “Zijn bezorgdheid is leuk, maar veel te laat. We hebben maanden geleden al aan de bel getrokken en geen enkele zichtbare acties vanuit de regering gezien. Als de president sindsdien acties had ondernomen, waren er zeker minder roofovervallen geweest en ook geen doden gevallen”, zegt een woedende Girjasing aan de Ware Tijd. De veiligheids-top die onlangs op het kabinet van de president werd gehouden is zijns inziens ook te laat. “De president is gewoon te laat met zijn acties”, zegt de politicus.

Verwijzend naar DNA-vergaderingen waarbij het criminaliteitsvraagstuk aan de orde is gesteld, geeft de oppositie in de brief aan, dat minister Misiedjan onvoldoende is ingegaan op vragen en opmerkingen van parlementariërs. “Tot op dit moment is er geen plan van aanpak tegen de criminaliteit gepresenteerd, eveneens is ook niet in voldoende mate de criminaliteit aangepakt”, wordt gesteld. De oppositie zegt dat zij, terwijl de coalitie de regering in november ondersteunde om haar criminaliteitsbeleid voort te zetten, had opgeroepen tot ombuiging. Op basis van een korte-, middellange- en langetermijnaanpak zou het veiligheidsgevoel in de samenleving teruggebracht moeten worden.

Geconstateerd wordt dat het beleid niet is veranderd, de criminaliteit verder toeneemt en verruwt en dat “steeds meer slachtoffers gemaakt worden, zelfs met dodelijke afloop”. Het veiligheidsgevoel is ook verder afgenomen. Vandaar dat de president wordt gevraagd het parlement te informeren “welk beleid gevoerd wordt of gevoerd zal worden om de criminaliteit terug te brengen naar beheersbare proporties, zodat het veiligheidsgevoel herleeft en het vertrouwen in de regering casu quo justitiële instanties hersteld wordt”.

Interpelleren van minister Misiedjan heeft volgens Girjasing geen enkele zin meer. “We hebben geen behoefte aan zoetsappige en paradijsverhalen”, stelt hij. De oppositie heeft met betrekking tot de economische situatie in het land ook een brief naar het staatshoofd gestuurd.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

20-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics