Nickerie.Net, zondag 24 april 2011


Dood van Wesje en Turbo dompelt Suriname in rouw

PARAMARIBO - De bekende Surinaamse komediant Steven Westmaas (39) is zaterdag verongelukt. Het voertuig waarin hij zat, kreeg een klapband en kwam in de sloot terecht. De bekende danser Marlon Stuart (Turbo) is eveneens omgekomen. De vrouw en tweejarige zoon van Westmaas en een danser die ook in het voertuig zaten, worden medisch behandeld.

Foto: www.wesje.sr

 

Het ongeluk vond plaats in het district Coronie, ruim 100 kilometer van Paramaribo. Westmaas was op weg naar Nickerie voor een optreden.

Van een ooggetuige verneemt GFC Nieuws dat de chauffeur van het voertuig waarin Steven (Wesje) Westmaas en Marlon (Turbo) Stuart zaten, met een extreem hoge snelheid reed.

Enkele mede weggebruikers hoorden een klap, toen een tweede en vervolgens een plons. Later bleek dat de auto waarin het gezelschap zat een klapband kreeg ter hoogte van kilometer 103 in Coronie.

De chauffeur, volgens een ooggetuige vermoedelijk Stuart, raakte de controle over het stuur kwijt, botste tegen een elektriciteitsmast waarna de auto op zijn kant terecht kwam in een trens langs de weg.

Een pick-up chauffeur die toevallig langs ging probeerde het voertuig uit het water te trekken, maar dat lukte niet.

Men probeerde toen de inzittenden uit de auto te halen. Dat lukte. Een kind van twee jaar, een zoontje van Westmaas en zijn echtgenote werden gered. Stuart was op slag dood terwijl ook Westmaas geen teken van leven meer gaf.

In Suriname en Nederland is geschokt gereageerd. De komediant was razend populair en heeft ook veel fans in Nederland en op Curaçao en Aruba. Suriname is in diepe rouw over het gebeurde. Fans reageren op Facebook geschokt over de plotselinge dood van Westmaas.


De kunst is om in je eentje een podium te vullen, aanwezig te zijn.

Wesje heeft het weer bewezen met zijn laatste show. Bijna twee uren lang. Dit optreden heeft voor mij zijn voorgaande shows, die er overigens ook wezen mochten, overtroffen. De standup comedian heeft de zaal van begin tot eind bespeeld en in zijn ban gehouden. Dat was meer dan te merken aan de talloze daverende lachsalvo's die elkaar in sneltreinvaart opvolgden.

Vanaf het begin als de master of ceremonie met een spraakgebrek de show opent, en Wesje en DJ Cat aankondigt, is het al duidelijk dat het publiek een sublieme avond te wachten staat. Wesje houdt ons weer op een subtiele manier een spiegel voor als hij ons vertelt wat er in Suriname gebeurd. De perfecte timing in het voortreffelijk samenspel met DJ Cat geeft aan dat wij het hier in Suriname beslist ook kunnen, als we maar willen.

Na de pauze is het Sampeer die aan het visgat vertelt over zijn avonturen in het buitenland en Tommy Kruznadath die op weg is om een arrogante Bollywoodster te worden.

Wesje's show kun je niet echt navertellen. Je zult er zelf naar toe moeten om het uit zijn mond te horen en de show te ervaren. En als je er toch bent neem dan zijn opmerkingen mee over zijn ervaringen in het echte leven, over hoge bomen die veel wind vangen, over djompo tek taki en denk er thuis nog eens over na.

Laat je niet van de wijs brengen en ga zelf kijken (als het je tenminste lukt om een kaartje te bemachtigen want Wesje is hot). Naast mij zat Henk van Vliet die zich een paar keer liet ontvallen: "dit is internationaal nivo".
Ik was en ben het hartgrondig met hem eens. Steven Westmaas verdient het om gezien te worden. Hij is puur talent van eigen bodem. Een natuurtalent dat in combinatie met zijn regisseur Astrid van Eer (veel te bescheiden) en zijn dj Cat, garant staat voor een genotvolle avond.

Mind my words: Wesje en al zijn karakters zullen het ver schoppen.
Go for it Wesje, reach for the stars.

Borger Breeveld

Bron: De Ware Tijd

Interview

http://www.youtube.com/watch?v=xMAhsUIZ2ts

http://youtube/B76hTD2wRnY

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Telegraaf/GFC

23-04-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics