Nickerie.Net, zondag 08 mei 2011


Ruth Wijdenbosch: Bouterse heeft niet eens genoeg parlementaire capaciteiten

PARAMARIBO- Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch, vindt niet dat president Desi Bouterse kritiek moet leveren op het parlement. Hij heeft niet eens de bagage om over het parlementaire werk te praten, zegt ze in een reactie op de ‘boze woorden’ van het staatshoofd bij de viering van 145 jaar volksvertegenwoordiging in Suriname.

Hij zei dat de kwaliteit van het parlement veel te wensen overlaat. Wijdenbosch zegt dat Bouterse niet moet vergeten dat hij in 1980 de Grondwet buitenwerking heeft gesteld. Daarnaast heeft hij zich niet goed van zijn taak gekweten toen hij parlementariër. Hij bezocht de bijeenkomsten nooit. En nu heeft hij het hoogste woord.

Wijdenbosch had verwacht dat de president juist een inspirerende boodschap aan het volk zou geven. Volgens de vicevoorzitter moet het staatshoofd niet denken, dat het parlement verantwoording aan hem schuldig is.

Enkele assembleeleden als Carl Breeveld (DOE) en Ronald Venetiaan (NF) hebben ook al kritiek geleverd op de uitspraken van Bouterse.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / GFC

08-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics