Nickerie.Net, maandag 16 mei 2011


Toemere en Simison winnen 10 km snelloop Nickerie

Nickerie - Ilsida Toemere bij de dames en de junior Siverio Simison bij de heren hebben vandaag de tien kilometer snelloop van Telesur in Nickerie op hun naam geschreven. Beide SNL-atleten waren de snelsten in een deelnemersveld van 89. Simison noteerde een tijd van 35.11.09 minuten, terwijl Toemere 41.09.09 min. nodig had om over de streep te komen.

Ilsida Toemere won afgelopen zaterdag de 10 km snelloop van Telesur in Nickerie.

Zowel Siverio als Toemere eindigden twee weken geleden tijdens de Telesur snelloop in Paramaribo nog op de tweede plaats achter de Guyanese winnaars Lionel d’Andrade en Alika Morgan. Omdat de lopers uit Guyana ditmaal verstek lieten gaan, ging de hoofdprijs vandaag naar Surinaamse deelnemers.

Bij de mannen legde Carlos Felixdaal beslag op de tweede plaats in 35.59.05. In de eerste kilometers ging hij nog aan kop met Simison maar drie kilometer voor de finish moest hij Simison laten gaan. Derde werd Mervin Sibe in een tijd van 36.17.04 min. Het was met drie atleten in de top drie een clean sweep voor SNL. De tijden waren bij de heren overigens aanzienlijk langzamer dan in Paramaribo waar de winnaar 33.50 liet aantekenen.

Ilsida Toemere was ruim een halve minuut sneller dan twee weken geleden. Ze liep haar concurrentes met 41.09 op ruime afstand. Angeni Sno noteerde een tijd van 44.34.05 en juniore Genelva Diko, ook al derde twee weken geleden, liep de tien kilometer in 46.36.09.

De meeste deelnemers waren afkomstig uit Paramaribo. 19 lopers en loopsters uit Nickerie schreven zich in. De vijf kilometer telde 4500 hardlopers en trimmers. Ook naast het parcours was sprake van behoorlijke belangstelling. Na de prijsuitreiking door Telesur-topman Dirk Currie volgde een feest met onder meer een optreden van Damaru.

De volledige uitslagen van de tien kilometer snelloop in Nickerie zijn vanaf morgenavond terug te zien op de site van de stichting Letitia Vriesde www.letitiavriesde.com

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

14-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics