Nickerie.Net, vrijdag 20 mei 2011


Nieuw Front verdenkt regering van betalen dubieuze schulden

Paramaribo - Nieuw Front-fractielid Ronald Venetiaan De oppositionele Nieuw Front-fractie heeft sterk het vermoeden dat de regering bij het betalen van oude schulden er toe is overgegaan ‘heel’ oude schulden te betalen. Die oude schulden zouden reeds zijn overgenomen door de regering-Venetiaan maar niet zijn betaald omdat zij de classificering ‘dubieuze schulden’ dragen. Die classificatie zou zijn gegeven door de commissie staatsschuld.

Nieuw Front-fractielid Ronald Venetiaan

Parlementariër Ronald Venetiaan zegt dat uit de persconferentie van de raad van ministers van woensdag er bijzondere mededelingen zijn gedaan over de werkelijke situatie in het land. Venetiaan vraagt zich af waarom president Desi Bouterse, vicepresident Robert Ameerali de informatie via de media laat verspreiden in plaats van in debat te treden met het parlement.

Schuld opgelopen

De oppositie heeft vandaag via Venetiaan Bouterse de dringende vraag gesteld of het waar is dat de lopende rekening van de staat bij de Centrale Bank van Suriname van SRD 599 miljoen is opgelopen tot SRD 713 miljoen.

“Kan de regering ons aangeven welke nieuwe schulden er zijn gemaakt en welke van de nieuwe zijn betaald. Wij willen niet een situatie hebben waarbij het blijkt dat op basis van discriminatie sommige schulden wel en sommige niet worden betaald. Kan de regering ons informeren over de maandelijkse ontwikkeling van de schuldenlast van de staat."

Een integraal plan

Venetiaan zegt dat het parlement uit de persconferentie van de raad van ministers moet vernemen dat de regering met meer maatregelen wil komen dan er nu al zijn. “Meer maatregelen die het volk in verdrukking gaan brengen. Wij van het parlement maken aanspraak op een behoorlijk en omvattend document waarin duidelijk te zien is wat de maatregelen zijn die de regering op het oog heeft, wat de opbrengsten zijn van de maatregelen maar ook beschouwingen, wat de consequentie zullen zijn voor de staatskas, de gemeenschap, bedrijven, gezinnen en individuen.

De Nieuw Front-fractie zegt dat president Bouterse in zijn beantwoording in eerste ronde mooie verhalen heeft verteld over projecten die de regering wil realiseren. Venetiaan verwees naar de bouw van 18.000 woningen, een high-way, 2 nieuwe bruggen en andere projecten. Hij vroeg zich af of net als tijdens de regering-Wijdenbosch, het kabinet schulden zal maken om prestigieuze projecten te financieren in plaats van de directe noden van het volk op te lossen en staatsschulden te betalen.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

20-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics