Nickerie.Net, vrijdag 20 mei 2011


Radio Domine Harold Camping: op 21 mei vergaat de wereld

AMSTERDAM - Het noodpakketje van Postbus 51 al klaar? Niet onverstandig, want morgen heeft u dat heel hard nodig, al zal het u waarschijnlijk niet helpen. Dan is namelijk de Dag des Oordeels aangebroken, dan rekent de Almachtige af met iedereen die alles doet en heeft gedaan wat God heeft verboden. Van Lady Gaga tot Arie Slob, allemaal moeten we eraan geloven...

Harold Camping Harold Camping Foto: AP

Tenminste, als His Masters Voice, die luistert naar de komische naam Harold Camping, gelijk krijgt. Na zeventig jaar Bijbelstudie heeft de nu 89-jarige Amerikaanse radiodominee de einddatum voor het menselijk ras bepaald op zaterdag 21 mei. Dan breekt de Apocalyps aan, dan keert Jezus Christus, de Messias, terug op aarde, harkt hij alleen de ware gelovigen bij elkaar voor een enkele reis naar de hemel en de rest die God de middelvinger gaf, kan barsten.

De dominee, die met Ė het zal niet verbazen Ė campers door Amerika trekt om te elfder ure late bekeerlingen de sleutel tot de hemelpoort aan te reiken, is zo vriendelijk geweest om ook Nederland niet te vergeten en heeft posters met de 'waarschuwing' in NS-stations op laten hangen.

Het is niet te verwachten dat u de Schepper om de tuin kunt leiden. Een inderhaast aangeschafte Bijbel boven op dat noodpakket zal u niet redden. Als we Camping moeten geloven, moeten we genieten van onze laatste dag, de flappen uit de pinautomaat trekken als een Griek, het kampioensfeest van Ajax nog eens dunnetjes overdoen... Het einde der tijden, zelfs MaDiWoDo kan het niet wegkneuteren, het boent niettemin de vernedering weg over onze drie Jís. Die winnende schreeuwmachine uit zoín ondemocratisch Oost-Europees gehucht is het haasje, zoiets is toch wel een offertje waard.

Als nuchter volk zullen er waarschijnlijk weinig Nederlanders zijn die in paniek raken van de onheilsboodschap van Camping. En mocht u overmorgen, op zondag, Klaas Vaak gewoon uit uw ogen kunnen wrijven, weet dan dat God het de moeite niet vond ons te verlossen uit ons lijden. Dat u gewoon verder moet in deze onzekere tijden, de gevolgen van de monetaire souvlaki gewoon moet ondergaan. Op maandag gewoon weer tegen de 24 uursklok moet racen om de baas tevreden te stellen, peentjes zweet dat het spoedige blauwe antwoord op de aangifte 2010 niet vol naargeestigheid zit, de bankdirectie zijn bonussen met een nieuw wurgkoord uit uw bevroren financiŽle situatie zal wringen, een luizige werkgever zijn soldaten zal afdanken, een goedlachse premier zijn belofte toch waarmaakt dat we er allemaal aan moeten geloven, een dierbare ondanks uw smeekbeden wordt gesloopt door een ziekte, een dronken snelheidsmaniak uw levenscurve inkort. De Dag des Oordeels breekt dagelijks aan, voor velen van ons. Daar kan Harold Campings Messias niet aan tippen.

N.Net extra:

Ook in Suriame zijn posters verspreid over de Dag des Oordeels. Ook in Nickerie leeft deze 'Reli-Hoax' heel erg. Er zijn mensen in het district die echt over piekeren en hun naasten extra aandacht geven voor het geval het toch 'fout' gaat. Het is overigens nog zeer de vraag, wie zich zal bekommeren over het lot van Harold Camping, als het een gewone dag wordt zoals vandaag en overmorgen.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Telegraaf

20-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics