Nickerie.Net, vrijdag 20 mei 2011


Staatsolie klaar voor Surinaamse markt in 2014

PARAMARIBO, 20 mei – Staatsolie doet er alles aan de Surinaamse markt te veroveren vanaf midden 2014. Directeur Mark Waaldijk is helemaal zeker van de missie, zeker nu een voorname stap is gezet. De overname van de activiteiten van het Amerikaanse Chevron in Suriname past binnen de huidige bedrijfsstrategie.

Die is er nu op gericht tenminste de belangrijkste energieproducten op de markt te hebben. “De overname geschiedt primair in het kader van de uitbreiding van de raffinaderij”, meldt het bedrijf. De raffinaderij moet in de tweede helft van 2014 in gebruik worden genomen. Het helpt dan een goed distributienet ter beschikking te hebben. Het gaat om ruim twintig pompstations die lokaal opereerden onder de naam Texaco. Er zijn ook twee opslagplaatsen bij.

Staatsolie wil hoogwaardige motorbrandstoffen, zoals diesel en gasoline, gaan leveren. De overname moet nog dit jaar worden afgerond. Intussen heeft de enige aandeelhouder, de overheid, groenlicht gegeven. “De overeenkomst is tot stand gekomen na maanden van intensieve voorbereidingen, waarin onderhandelingen zijn gevoerd en de operaties van Chevron Suriname zijn doorgelicht”, aldus Staatsolie. Het bedrijf behoort al tot de nationale grootverdieners, vooral door export.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/Waterkant

20-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics