Nickerie.Net, zaterdag 21 mei 2011


KPS-voorlichting stoort zich niet aan Panka

21/05/2011

Paramaribo - De afdeling voorlichting van het Korps Politie Suriname stoort zich niet aan opmerkingen van coalitieleider Ricardo Panka (MC/NDP). De dienst zal volgens hoofdinspecteur John Jones en inspecteur Humphrey Naarden van de Voorlichtingsdienst de samenleving blijven voorzien van informatie over de criminaliteit in Suriname. Als het aan Panka ligt, staat de politie journalisten niet meer te woord over gevallen van criminaliteit.

De kranten zouden bol staan van misdrijven, waardoor volgens de politicus een verkeerd beeld wordt geschetst van de situatie in het land. Hij deed de uitlatingen donderdag in het parlement toen de discussie over de criminaliteit weer hoog oplaaide.

In gesprekken met verschillende journalisten zeiden Jones en Naarden gisteren, dat de politie de gemeenschap zal blijven betrekken bij de bestrijding van de criminaliteit. Dus de samenleving zal zoveel mogelijk voorzien worden van informatie. De tot nu toe gevolgde werkwijze heeft onder meer als gevolg dat vanuit de samenleving bruikbare informatie naar de politie wordt doorgespeeld, waardoor misdrijven kunnen worden opgelost.

Naarden wijst er verder op, dat het vaak genoeg de media is die de voorlichtingsafdeling confronteert met gepleegde feiten en de afdeling Voorlichting niets anders rest dan informatie te verzamelen, om het gepresenteerde te bevestigen. Dat journalisten regelmatig contact opnemen met de Voorlichtingsdienst, heeft ook als gevolg dat waarheidsgetrouwe informatie de samenleving bereikt. Zou de samenwerking ophouden te bestaan, is het risico enorm groot dat ongeverifieerde berichten de ether worden ingedaan. Dit zou juist een vertekend beeld van de criminaliteitsituatie in de hand kunnen werken.

De voorlichtingsinspecteur geeft aan dat met de technologische mogelijkheden zoals sms’en, Facebook en BlackBerry, het nieuws binnen een mum van tijd is verspreid, dus ook wanneer de voorlichtingsdienst niet zou functioneren de informatie de gemeenschap toch zou bereiken.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

21-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics