Nickerie.Net, zaterdag 21 mei 2011


Nickeriaanse spijbelaars in de kraag gevat

Beta Debidien, 20/05/2011

NIEUW NICKERIE - De bikersunit van de politie in Nickerie heeft gisteren zes spijbelaars in de kraag gevat. Een zevende zag kans te ontsnappen. Het gaat om zes leerlingen van de eerste en één van het tweede leerjaar van de Schneiders Howard muloschool in de van Pettenpolder. Volgens de politie hielden de leerlingen zich op in een leegstaand pand aan de H.N. van Dijkstraat, ongeveer één kilometer verwijderd van de school.

Een lid van de Bikers Unit van de politie in Nickerie begeleidt leerlingen van de Schneiders Howard muloschool in de van Pettenpolder, terug naar school. De groep koos ervoor te spijbelen, maar zijn door de wetsdienaren in de kraag gevat. Ook in Paramaribo en andere distrikten vertrekken leerlingen uit huis, maar bezoeken de school soms niet.-.

Bij het zien van bikers verscholen de leerlingen zich in het pand wat de politie aanleiding gaf om hen aan de tand te voelen. De spijbelaars raakten in paniek en vluchtten. Na een korte actie van de politie konden de jongens staande worden gehouden. Vermoed werd dat zij zich bezighielden met drugs of andere duistere zaken, maar uit onderzoek bleek dat het niet het geval te zijn. De bikers begeleidden de schoolwegblijvers naar hun school en droegen hen over aan de schoolleiding. Schooldirecteur Carlien Wongsodimedjo bevestigt tegen over de krant, dat het gaat om kinderen van haar school. “Dit is de eerste keer sinds mijn aantreden als directrice van de Schneiders Howardschool in januari 2011, dat er zoveel kinderen samen zijn gaan spijbelen”, vertelt Wongsodimedjo. Volgens haar hebben de kinderen als reden opgegeven dat ze niet in de uniform gekleed waren. Vandaar dat zij de school niet hebben bezocht.

“Dat bleek een verzonnen verhaal te zijn.” De spijbelaars zijn na een waarschuwing thuisgestuurd met de mededeling dat zij vandaag samen met hun ouders op school moeten verschijnen. Welke strafmaatregelen zullen volgen, kon de directrice niet meedelen. Zij wil de zaak samen met de kinderen, hun ouders en de inspecteur bespreken. “We grappen niet met dit soort zaken, vandaar dat wij ook actie hebben ondernomen, zodat in het vervolg voorkomen wordt dat kinderen op deze manier buiten de schreef gaan”, benadrukt de mulodirecteur.-.

 

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

21-05-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics