Nickerie.Net, vrijdag 10 juni 2011


Doebay komt belofte na voor bouw huis dakloos gezin

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay komt zijn belofte aan de familie Idoe- Chotkoe na. De eerste steenlegging om een nieuw huis te bouwen werd vandaag gelegd. Op 7 april brandde de houten woning af van de familie. De dc beloofde toen om via donaties en eigen inzet een huisje voor de familie te zullen bouwen.

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay legt eerste steen voor bouw huis voor dakloos gezin.

Doebay schonk 100 stenen voor de bouw van de woning. Ondernemers gaven stenen, zand, cement, zinkplaten en hout. Kozijnen, shutterbomen en shutters, deuren, sloten, verf en sanitair ontbreken nog. Doebay zegt dat de bouw van het huisje in augustus afgerond zal worden. “Ik wil geen financiële middelen, maar donaties in materiaal. Ik ben erg positief gesteld en ik weet dat we dit voor elkaar zullen krijgen”, aldus Doebay.

De familie Chotkoe heeft negen kinderen. Voorlopig heeft het gezin op het perceel een hutje opgezet en omrasterd door zinkplaten. Het gezin blijft onder alle omstandigheden daar wonen. Cynthia Chotkoe zegt dat ze blij is met de eerste steenlegging. De geďmproviseerde woning is erg krap. De kinderen kunnen zich niet vrij bewegen. De familie en de dc hopen dat de woning binnen twee maanden af zal zijn.

(Wanita Ramnath)

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

10-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics