Nickerie.Net, vrijdag 10 juni 2011


Nickerie en Brokopondo krijgen tien dagen gratis medische hulp

De districten Nickerie en Brokopondo krijgen van 13 tot en met 23 juni gratis medische hulp. De gezamenlijke New Horizon missie tussen Surinaamse en Amerikaanse militairen vertrekt de komende week naar deze districten. Voor Nickerie geldt dat hulpbehoeftigen terecht kunnen in de Van Pettenpolder. De mensen hoeven zich niet vooraf te registreren. De medische hulp zal dagelijks worden gegeven van 08.00 tot 14.00.

In de middaguren van de volgende week worden in Paramaribo ook dieren behandeld bij het dierenasiel in Paramaribo en in Nickerie. Er zullen sterilisatie diensten en vaccinaties worden gegeven. Er worden ook diensten geleverd bij verschillende boerderijen in Nickerie en Paramaribo. De New Horizons 2011 operatie ging op 1 juni officieel van start. Naast humanitaire hulp worden er ook scholen, klinieken en speeltuinen gebouwd in Paramaribo, Wanica, Nickerie en Brokopondo. In Paramaribo worden ook enkele parken neergelegd.

De bouw- en renovatie werkzaamheden, zijn al begonnen in Paramaribo, Commewijne en Lelydorp. Het gaat om projecten bij de Lagere technische School IV, het Praktijk Centrum van de school te Lelydorp en RGD-klinieken te Nieuw Amsterdam en Alkmaar. In de loop van de volgende week worden ook speeltuinen in diverse gebieden aangepakt. In de missie zijn ook enkele creatieve activiteiten opgenomen zoals een volleybal toernooi en schenking van boeken.

Bron / Copyright:

Nickerie.Net / NSS

10-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics