Nickerie.Net, zondag 19 juni 2011


Soerdjan verrast met ontheffingsnieuws

Eric Mahabier, 18/06/2011

ROTTERDAM - Lekhram Soerdjan, directeur van het Anne van Dijk Onderzoekscentrum Nickerie(Adron), is verrast met de mediaberichten dat hij ontheven.“Deze zelfde president zegt dat we Suriname samen tot ontwikkeling moeten brengen. Opmerkelijk is dat wanneer je op een missie bent voor het land, je dan uit de media moet vernemen dat je ontheven bent”, reageert Soerdjan vanuit de trein in Rotterdam.

Lekhram Soerdjan, directeur van het Anne van Dijk Onderzoekscentrum Nickerie(Adron), ontheven of niet?. Dat zal hij maandag kunnen nagaan wanneer hij terug is in Suriname..dWT foto/ Eric Mahabier-

Soerdjan, die tevens assembleelid is (Nieuw Front/ VHP) was samen met de coalitie assembleeleden parlementariërs Rabin Parmessar en Oesman Wangsabesari in Brussel ter bijwoning van een bijeenkomst van parlementariërs van Cariforum en EU landen. In Brussel heeft hij uit de media vernomen dat president Desi Bouterse hem donderdag uit zijn directeursfunctie ontheven heeft.

“Ze verwachten van je dat je hand in hand samen met een ieder Suriname tot ontwikkeling moet brengen. Maar hoe dan als je zo tewerk gaat”, vraagt Soerdjan zich af. “Ik heb andere mogelijkheden om buiten Suriname een goed leven te hebben. Maar ik heb voor Suriname gekozen

en blijf mijn krachten voor mijn land en volk geven”,reageert Soerdjan verder.

Hoewel hij een ontheffing niet zag aankomen, zegt Soerdjan wel rekening mee te hebben gehouden dat die wel kon gebeuren. Hij haalt in dit kader aan de allerhande ontheffingen van personen sinds het aantreden van de regering Bouterse/ Ameerali. “Ik ben ook een realist en hield er rekening mee, dat bij de wisseling van de wacht ik geen directeur van Adron meer ben.” Soerdjan die sinds 9 december 2009 aangesteld is als directeur van het rijstonderzoekscentrum te Nieuw Nickerie, zegt nimmer een aanmaning of enige afkeuring van zijn superieuren te hebben gehad over zijn functioneren. Als directeur is hij verantwoording schuldig aan het stichtingsbestuur van Adron dat onder leiding staat van Inder Rambharse. Het stichtingsbestuur is op zijn beurt verantwoording schuldig aan de minister van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV). De bewindsman is op zijn beurt verantwoording schuldig aan de president van Suriname. “Ik heb nooit een wanklank gehoord over mijn functioneren, van geen van deze structuren”, zegt Soerdjan die ook belast was met het management van het rijstonderzoekscentrum, sturing aan het onderzoek en participatie in de onderzoeksprojecten. Hij is maandag terug in Suriname en dan zal hij nagaan wat de waarheid is, indien hij werkelijk ontheven is, wat de reden daartoe zijn.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT

18-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics