Nickerie.Net, dinsdag 21 juni 2011


Somohardjo speelt struisvogel voor Bouterse

door dWT , 20/06/2011

Paramaribo - President Desi Bouterse dient zijn mening dat A Combinatie (AC) en Volks Alliantie (VA) geen notie hebben van ontwikkeling en slechts in de coalitie deelnemen om mensen te accommoderen, persoonlijk aan hen mee te delen. Zo lang dat niet gebeurt, doet VA-leider Paul Somohardjo alsof zijn neus bloed en legt hij de opmerkingen die Bouterse afgelopen week in Nickerie deed, naast zich neer. Aan de Ware Tijd zegt Somohardjo vanaf het aantreden van de huidige coalitie regelmatig contact te hebben met de regeringsleider, die nimmer heeft laten doorschemeren, hoe hij over de coalitiepartners AC en VA denkt. Echter lijkt het Somohardjo niet door te dringen dat Bouterse gesproken heeft als president en niet als campagneleder kort voor de verkiezingen. Somohardjo bewijst hiermee naast de rol als politieke Kameleon ook heel goede de rol van een politieke Struisvogel goed te kunnen aannemen,

Somohardjo zijn kop in het zand: “Ik heb dat persoonlijk niet gehoord en ik zou het op prijs stellen dat als het voor ons bedoeld is, de president dat persoonlijk aan ons zegt. Als leiding van Volks Alliantie voelen we ons niet aangesproken”. Hij plaatst er grote vraagtekens bij of de uitspraken van de president bedoeld waren voor coalitiepartners of voor zijn eigen achterban. “Wij hebben in het verleden ook politieke toespraken gehouden”, zegt de Pertjajah Luhur-voorzitter. Hij blijft erbij dat Bouterse tijdens de ontmoetingen van de coalitietop nimmer zijn misnoegen heeft kenbaar gemaakt dat AC en VA slechts bankvullers aanlevert en hun deelname in de coalitie niets met ontwikkeling van het land te maken heeft. Somohardjo ontkent dat Bouterse dezelfde kritiek zou hebben geuit, toen coalitieleiders zich eerder dit jaar te Colakreek terugtrokken om het optreden van de regering sinds haar aantreden te evalueren.

De uitvoering van het regeerbeleid is een verantwoordelijkheid van alle coalitiepartners en het eventueel stagneren van het beleid kan volgens Somohardjo niet worden opgehangen aan deze of gene coalitiepartij. “Het kan niet zo zijn dat wanneer je in een team speelt, je geen pass krijgt, omdat je scoort.” De PL-leider is niet helemaal tevreden over hetgeen de regering sinds haar aantreden heeft gepresteerd, maar deze krijgt van hem toch een voldoende: een zes. Hij meent dat in het beleid meer nadruk gelegd moet worden op het stimuleren van de productie, maar er moet ook degelijk beleid komen over wat er met de producten gedaan moet worden. Reagerend op het plotselinge vertrek van Wonnie Boedhoe als minister van Financiën, zegt Somohardjo blij te zijn dat Adeline Wijnerman het stokje van haar overneemt. Hij hoopt dat ze een “strenge penningmeester” is voor de regering en ‘nee’ kan zeggen in bepaalde gevallen. Sowieso moet Wijnerman ervoor zorgen dat het beleid niet monetair wordt gefinancierd.-.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/dWT/FOS Network

21-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics