Nickerie.Net, dinsdag 28 juni 2011


Randjietsingh: Mooie kandidatenlijst juiste moment voor stap terug

Paramaribo - Radjkoemar Randjietsingh. Radjkoemar Randjietsingh wordt geen voorzitter van de vooruitstrevende hervormingspartij (VHP). Chandrikapersad Santokhi heeft naast Bholanath Narain de grootste kansen de partij te leiden nadat eerder op de dag definitieve lijsten zijn ingediend op het secretariaat van de partij.

Radjkoemar Randjietsingh

De verkiezingen voor en nieuw hoofdbestuur zijn aanstaande zondag. Randjietsingh is de afgelopen twee maanden, waarin gezocht werd naar geschikte kandidaten, steeds naar voren geschoven als de toekomstige voorzitter. Vanmorgen vroeg deelde hij het hoofdbestuur mee dat hij andere plannen met zijn leven heeft dan het voorzitterschap van de partij. “We hebben nu een mooie lijst. De toekomst van de partij is in goede handen. Het juiste moment voor mij om een stap terug te doen”, zegt Randjietsingh tegen Starnieuws.

Randjietsingh zegt dat er geen politieke druk op hem is uitgeoefend zich terug te trekken als kandidaat-voorzitter van de partij. “Ik werd door iedereen gedragen: door groep 4, door groep 9 en door de rest van de partij. Nu heb ik meegewerkt aan de totstandkoming van een goed bestuur. De lijst hebben we na veel slapeloze nachten tot stand gebracht. Op het laatst zagen wij dat het een goed, mooi en evenwichtig bestuur wordt. Ik heb dat moment aangegrepen om mee te delen dat ik andere dingen wil doen in mijn leven”, vertelt Randjietsingh. Hij zegt dat als de nu ingediende lijst niet naar zijn zin zou zijn geweest, hij doorgewerkt zou hebben en zou zijn gebleven als kandidaat-voorzitter.

Randjietsingh zegt dat tot op het laatste moment geprobeerd is een werkelijke consensuslijst samen te stellen. “Dat is echter nooit gelukt." Voorzitter worden van de VHP is nooit zijn grote wens geweest, zegt hij, maar "in het belang van de partij" en om de gang naar de verkiezingen in de VHP goed te laten verlopen heeft hij zich kandidaat laten stellen. Randjietsingh zegt voorbij te gaan aan geruis dat als Santokhi voorzitter wordt de VHP zal zijn overgeleverd aan de Nationale Democratische partij van Bouterse. “Nee nee nee. Het is niet de voorzitter die bepaalt welke richting de partij opgaat. Binnen de VHP hebben we structuren en overlegmomenten."

Randjietsingh zegt niet bang te zijn voor de tweede lijst die is ingediend door de vernieuwingsbeweging en waarvan Bholanath Narain de lijsttrekker is. “Ik denk niet dat een andere lijst opgewassen is tegen onze lijst met Santokhi als voorzitter”, zegt Randjietsingh.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/RNW

28-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics