Nickerie.Net, woensdag 29 juni 2011


Criminelen Poeran Gopi en Ricky Sardjoe zwaar gewond

Poeran Maikel Gopi (links) en Ricky Sardjoe De 'most wanted' criminelen Poeran Gopi (32) en Ricky Sardjoe (33) zijn dinsdagavond in Nickerie zwaar gewond geraakt bij een actie van een speciale eenheid. Een man is dodelijk geraakt. Dit bevestigt politiewoordvoerder Humphrey Naarden vanmorgen tegenover Starnieuws.

De politie van Nickerie bleek niet op de hoogte te zijn van deze actie. Formeel kreeg de Centrale Meldkamer iets voor elf uur 's avonds te horen dat er een vechtpartij gaande was aan de Fredericiweg in Nickerie. Na middernacht was de melding dat het ging om een actie van de Counter Terrorism Unit (CTU). Om tien voor 1 vannacht bleek dat het om een optreden zou gaan van militairen en politie.

Kwam uit Guyana Naarden zegt dat volgens het voorlopig onderzoek de bende vanuit Guyana naar Nickerie is gekomen. De groep was op weg naar Paramaribo. De auto stopte bij een supermarkt, niet wetende dat de speciale eenheid bezig was de mannen te achtervolgen. Van de vier personen gaf eentje zich over en de drie anderen probeerden te vluchten.

De achtervolging werd ingezet en er is gericht geschoten op de wagen, die tegen een schutting belandde. Een van de inzittenden liet ter plekke het leven. Poeran Gopi en Sardjoe zijn zwaar gewond afgevoerd naar het L. Streekziekenhuis Nickerie. In het voertuig is een geladen wapen aangetroffen. Intussen is een rechercheteam en de Forensische Opsporings Dienst in Nickerie voor nader onderzoek.

Achtergrond Poeran Gopi is geboren op 26 januari 1978 in Guyana. Hij woonde aan de Verlengde Hoogestraat no 4. Ricky Sardjoe is geboren op 13 december 1979 en woonde aan Groenhartweg no 2 of Verlengde Hoogestraat no 4. Deze verdachten zijn leiders van de bende 'Poeran'. Zij hebben verschillende roofovervallen gepleegd en zijn vuurwapengevaarlijk.

Volgens twee ooggetuigen zijn deze verdachten eerder gesignaleerd in het Surivillage project. Zij waren gewapend met vuistvuurwapens en waren vergezeld door een derde manspersoon. Voordat zij gesignaleerd werden, bleken ze kort daarvoor in twee woningen in het Zusterproject te hebben ingebroken. De inbraak werd gepleegd door drie mannen. Na de inbraak hebben zij op de politie geschoten, die ter plekke was gearriveerd.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

29-06-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics