Nickerie.Net, woensdag 06 juli 2011


Kwestie Doebay en Hiralal: waar ligt de waarheid
Man zegt mishandeld te zijn door districtscommissaris

Nickerie - Glenn Hiralal zegt dat hij afgelopen vrijdag, 1 juli, is mishandeld en bedreigd door districtscommissaris Laksmienarain Doebay van Nickerie. Volgens hem is hij thuis bij een vriend geslagen door Doebay met een remkabel van een auto. Daarna trok de dc zijn wapen en hield hem onder schot, totdat de politie arriveerde. Hiralal zegt sedert die dag aldoor bedreigd te worden, terwijl niemand zijn verhaal durft te publiceren.

Glenn Hiralal toont zijn verwondingen.

Hiralal vertelt dat hij indertijd een auto van Doebay moest repareren. De computerbox van die auto deed het niet meer, waardoor de auto niet gemaakt kon worden. Uiteindelijk zei Doebay tegen hem ”kijk wat je ermee kan doen”. Hiralal: “Ik heb de auto toen aan een monteur verkocht die de onderdelen zou slopen. Op 1 juli reed ik langs en ik zag de dc daar bij de monteur met zijn gezin zitten. Ik stopte en wou hem een fijne keti koti toewensen. Maar, hij begon me te schoppen, te slaan, duwde me op de grond en sloeg me vreselijk met een remkabel. Daarna pakte hij zijn wapen en hield me onder schot. Ik was doodsbang”, aldus Hiralal.

Hiralal haalde een geneeskundige verklaring en ging naar de EHBO van het Streek Ziekenhuis Nickerie. De dienstdoende arts constateerde dat hij zes weken rust nodig had, omdat hij striemen, barstwonden, multipele hematomen en confusie bij de ribben had. Op de politiepost, zegt Hiralal, heeft Doebay hem bedreigd. “Hij nam mijn auto in beslag en wou me laten opsluiten. Hij zei dat ik 3000 SRD moest betalen voor die auto. Als ik hem zou betalen, mocht ik naar huis. Ik stemde meteen toe en ik belde me vader voor het geld. Ook zei hij dat ik niet verder erover mocht praten, anders zou het niet goed voor me aflopen. Ook de dienstdoende agent speelde het spelletje mee, terwijl ik het slachtoffer ben”, aldus Hiralal.

Het slachtoffer vertelt dat hij de verschillende journalisten en mediahuizen heeft benaderd, maar niemand durfde zijn verhaal te brengen. Uiteindelijk besloot hij dinsdag 5 juli aangifte te doen. Hij werd vanaf 9.00 uur ’s morgens tot 17.00 uur in de middag op de politiepost vastgehouden. Hij werd wederom naar een arts gebracht die wat anders constateerde. De tweede arts constateerde dat hij slechts een week rusttijd nodig heeft en dat er niets bijzonders aan de hand is. Hiralal vraagt zich af hoe zoiets kan gebeuren. De eerste arts is een Hollandse stagiaire, die volgens hem, niet gelieerd is aan iemand. De politie heeft hem duidelijk gemaakt dat hij niet met de pers mag praten, "anders zoek ik problemen". Hiralal: "Ik ben doodsbang dat ze me zullen vermoorden of aanrijden. Waar is het democratisch recht in dit land? Niemand mag het recht in eigen handen nemen. Ik zal blijven vechten en wil gerechtigheid”, aldus Hiralal.

Dc Doebay: “Ik heb uit zelfverdediging gehandeld”

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay zegt dat hij zichzelf en zijn gezin moest beschermen tegen Glenn Hiralal. Vandaar dat hij de man enkele slagen heeft toegebracht, omdat Hiralal hem zomaar zou hebben aangevallen. Op 01 juli heeft de dc Hiralal geslagen met remkabel en hem daarbij diverse striemen bezorgd. Volgens Doebay ging Hiralal door en moest hij hem met dienstwapen onder schot houden. Hij belde toen de politie.

Districtscommissaris Laksmienarain Doebay

Doebay zegt dat hij bij Hiralal een auto van hem had geplaatst, omdat hij met een verbouwing bezig was. Hiralal zou die auto zonder toestemming doorverkocht hebben aan een sloperij. De dc ging naar de sloper om verhaal te halen en zag Hiralal aankomen. Hij vroeg hem wat er aan de hand was en Hiralal begon hem, zegt de dc, aan te vallen. “Hij pakte een metalen staaf om daarmee te zwaaien naar mij en me gezin. Toen duwde ik hem achterover en hij viel. Ik zag een remkabel op de grond liggen en ik heb hem drie keren ermee geslagen. Maar, hij werd agressiever en ik moest mijn gezin beschermen”, aldus Doebay.

Doebay zegt dat Hiralal op de politiepost om vergiffenis vroeg en zei dat hij 3000 SRD zou betalen. Volgens de dc liet hij hem gaan en was de zaak afgehandeld. De dagen daarna ging het verhaal in de gemeenschap een eigen leven leiden. De dc vraagt zich af wie wel stilzwijgend pakslaag zou accepteren, zeker met het gezin erbij.

Doebay zegt dat "bepaalde personen" de zaak willen opblazen en dat journalisten hem zelfs geld afhandig proberen te maken. “Op Starnieuws na heeft niemand wederhoor gepleegd. Mijn kant van het verhaal is nooit gehoord. Dit vind ik erg", aldus Doebay. Hij zegt nooit iemand bedreigd te hebben en wil woensdag een persconferentie beleggen, waarbij hij alles uit de doeken zal doen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

06-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics