Nickerie.Net, donderdag 07 juli 2011


Harold Ramdhanie reageert op uitlating Bouva: ‘VHP was altijd open voor andere etnische groepen’  
Geplaatst: 07/07/2011

Paramaribo -  Melvin Bouva was nog niet eens geboren toen de VHP al opengesteld was voor andere etnische groepen dan alleen Hindoestanen. ‘In Coronie heeft VHP in 1969 Waldie Esajas binnengebracht. In dezelfde periode heeft de VHP een van de stonfutu’s van de NDP, Henk Herrenberg, binnengebracht.

Hij stond op nummer 3 in Paramaribo. Dus wanneer meneer Bouva dingen beweert, moet hij zichzelf eerst afvragen of hij het volk eerlijk informeert.’ Dit zegt Harold Ramdhanie, top VHP’er aan Dagblad Suriname. De politicus reageert op uitlatingen van Bouva over de VHP. De NDP-parlementariër zei dat de intenties van de nieuwe VHP-voorzitter Chan Santokhi om de oranje partij open te stellen voor alle etnische groepen, onrealistisch zijn. De VHP is traditioneel etnisch georiënteerd. Dat zal volgens hem de komende jaren ook zo blijven.

De VHP is altijd een modelpartij geweest. In dat opzicht moet de NDP bij De Olifant in de leer. Jarien Gadden, een Marron, was jaren het gezicht van de VHP in de Staten van Suriname. Hij was in 1987 ook bestuurslid.
‘Ik geef alleen feiten weer en daag Bouva uit om zichzelf te corrigeren. We zijn altijd zeer realistisch bezig geweest sinds jaren ‘60. We zijn altijd bereid om te leren, maar als de NDP denkt dat ze ons een les gaat leren, moet het iets zijn dat we niet hebben gedaan’, aldus Ramdhanie.

Gregory Rijssen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

07-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics