Nickerie.Net, donderdag 07 juli 2011


Jotish Jagernath: Doekhi zeker niet meer gedaan als ik 
Geplaatst: 06/07/2011

Paramaribo - Drs. Jotish Jagernath, het hoofdbestuurslid van de NDP die zijn herintrede heeft gedaan bij de VHP, heeft slechts één boodschap voor de parlementariër Rachied Doekhi. “Als Doekhi vindt dat ik niet veel heb gedaan, dan zeg ik dat ik precies evenveel heb gedaan als Doekhi.” De parlementariër uit Nickerie typeert Jagernath als een inactief papieren bestuurslid. Volgens hem heeft Jagernath niet zes dagen, maar zes jaren niets voor de NDP betekend.

Jagernath wil graag van Doekhi weten wat hij nou precies meer heeft gedaan. In 2005 hebben zij samen een zetel in het rijstdistrict behaald. Doekhi kreeg ongeveer 1200 stemmen, terwijl de arts ongeveer 1000 stemmen behaalde. Het resultaat was dat Doekhi het parlement inging. Tijdens de afgelopen verkiezing heeft Jagernath zich niet herkiesbaar gesteld. Dit heeft niets te maken gehad met de kandidatuur van de arts Premdew Lachman van Nieuw Suriname. Volgens de ex-NDP’er had de NDP de potentie om twee zetels te behalen in het district, maar de tweede plaats was aan een andere partij afgestaan.

Het nieuwe leiderschap binnen de VHP is de drijfveer van Jagernath geweest om aansluiting te zoeken bij de VHP. “Wij hebben nu een jonge dynamische leider met veel potentie en ik wil deze man ondersteunen.” Chandrikapersad Santokhi is de jongste politieke leider van Suriname. Andere partijen die altijd hun mond vol hebben van het gaan naar verjonging en het geven van gelijke kansen aan een ieder, kunnen volgens hem een voorbeeld nemen van de VHP. “Juist deze partijen hebben geen verandering doorgevoerd en gaan op dezelfde oude voet door. Het zijn weer dezelfde oude leiders die het voor het zeggen hebben. ” Hiermee doelde hij op de voorzitter van de NDP, die zich weer herkiesbaar zal stellen als voorzitter van de partij.

Jagernath geeft aan dat hij zijn hertrede zal doen als lid. Uiteindelijk ligt het aan de achterban om hem te positioneren en te kijken wat hij kan betekenen voor de partij.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/DBS

07-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics