Nickerie.Net, vrijdag 08 juli 2011


Imeao Nickerie levert 45 geslaagden

Imeao Nickerie heeft van de 57 scholieren 45 geslaagden geleverd. Dit komt op 78.9% neer. Vijf scholieren (8.8%) hebben herkansing, een (1.8%) moet de inhaalexamens maken, terwijl zes (10.2%) leerlingen afgewezen zijn. Onderdirecteur Shalinie Nankoe van de school zegt dat ze tevreden is met het behaalde resultaat.

Jogieta Autar (in blauw) is best geslaagde van Imeao Nickerie.

Nankoe merkt op dat de motivatiegesprekken die de directie met de scholieren gevoerd hadden, geholpen heeft. Ook het docentenkorps heeft zich optimaal ingezet om dit resultaat te behalen. “Sommige scholieren zouden met hun cijfers voor schoolonderzoek niet slagen. We hebben klasse- en individuele gesprekken met ze gevoerd. Dit heeft voor wonderen gezorgd, omdat de scholieren zich enorm zijn gaan inzetten op het examen”, aldus Nankoe.

Het afgelopen schooljaar had de school een slagingspercentage van 98.8%. Volgens Nankoe ligt deze teruggang aan diverse factoren. De scholieren verschillen qua inzet van elkaar. Daarnaast hebben ze ook andere bezigheden zoals de BlackBerry en Facebook. De invloed van de digitale wereld is groot en dit heeft in bepaalde gevallen ook zijn invloed op de leerprestaties van de scholieren.

Nankoe vindt het erg dat de herexamen-kandidaten benadeeld worden in Nickerie in vergelijking met scholieren van de stad. Doordat de uitslag in Nickerie later plaats heeft gevonden, hebben deze kandidaten minder voorbereidingstijd naar het examen toe. Op 13 juli vangen de herexamens aan. Ze merkt op dat er slechts één gecommitteerde, voor het vak Engels, uit Paramaribo afkomstig is. Om de cijfers te bekrachtigen van dit vak moest er gewacht worden op de gecommitteerde, waardoor de uitslag pas vandaag was. De gecommitteerden reizen meteen voor VWO en Havo af om zo minder kosten te maken.

De best geslaagde van het Imeao Nickerie is geworden Jogieta Autar, met 71 punten. Voor het vak Geautomatiseerde Informatica heeft ze een tien gescoord. Na de herkansing zal volgens Nankoe het slagingspercentage rond de 85% liggen.

Wanita Ramnath

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

08-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics