Nickerie.Net, woensdag 20 juli 2011


Onderzoeksrapport dc Nickerie naar procureur-generaal

Nickerie - Districtscommissaris Laksmienarain Doebay van Nickerie. Op indringende vragen over de mishandeling van een burger door districtscommissaris Laksmienarain Doebay van Nickerie, antwoordde minister Alice Amafo, ad interim voor Regionale Ontwikkeling, dat het onderzoeksdossier naar Paramaribo is voor verdere bestudering. Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) deelde mee dat het parket van de procureur-generaal vanaf begin betrokken was bij het onderzoek.

Rug van de heer Glenn Hiralal DC L. Doebay

Een motie van het Nieuw Front om de districtscommissaris (dc) hangende het onderzoek op non-actief te stellen sneuvelde rond middernacht in De Nationale Assemblee met 33 stemmen tegen en 14 vr. Naast het Nieuw Front stemde ook Carl Breeveld (DOE) voor de motie. Hij vindt dat leidinggevende personen niet het heft in eigen handen kunnen nemen.

Namens het Nieuw Front zei Chandrikapersad Santokhi, die de motie verdedigde, dat een objectief justitieel en tuchtrechtelijk onderzoek moet komen. Hij haalde aan dat de dc toegegeven heeft een man met een kabel te hebben geslagen. Santokhi wees erop dat de dc hoofd van de politie is en door de gezagsverhoudingen het moeilijk is voor de politie in Nickerie om in alle vrijheid het onderzoek te doen.

Aan flarden schieten Doekhie vroeg het college om de "motie aan flarden te schieten". Hij benadrukte dat heel wat onwaarheden in motie zijn opgenomen en deze gebaseerd is op mediaberichten. Volgens Doekhie is het visum van de arts vervalst. De dc heeft uit zelfverdediging gehandeld. Hij benadrukte dat de motie "prematuur" is. Het resultaat van het onderzoek moet volgens hem worden afgewacht. Volgens Doekhie wordt getracht om het onderzoek uit politiek gewin te benvloeden.

Ronnie Brunswijk (fractieleider A-Combinatie) zei dat het om een ernstige zaak gaat. Hij wees erop dat het Openbaar Ministerie bezig is met een onderzoek. Het is volgens hem niet aan De Nationale Assemblee om te oordelen op basis van mediaberichten. Brunswijk zei dat als de dc fout is, de regering hem echt niet zal verdedigingen. Hij vroeg om de resultaten van het onderzoek af te wachten.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/NSS

20-07-2011

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2011. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics